Lempäälään viihtyisä keskusta

Lempäälään on tehty kokonaisvaltainen suunnitelma keskustan uudistamiseksi. On erittäin hyvä, että kokonaissuunnitelma tehdään kerralla, vaikka kaikkea ei heti rakennettaisikaan. Pienin askelin tehtävillä muutoksilla ei saada hyvää lopputulosta. Yksittäisiä hyviä ratkaisuja se varmasti saisi aikaan mutta siitä tulee helposti ”tilkkutäkki”, joka ei tyydytä toimivaa keskustaa odottavia kuntalaisia.

On hyvä että keskustaan tulee lisää liiketiloja, ja pysäköintihallista tehty päätös edesauttaa merkittävästi keskustassa asioivien pysäköintiä. Tämä yhdessä pysäköinnin valvonnan kanssa estää pitkä-aikaispysäköintiä yrityksissä asioiville tarkoitetuilla paikoilla. On hyvä, että yritysten asiakkaille varatuilla paikoilla saadaan vaihtuvuutta esim. 2 h pysäköintikiekko merkillä. Se on pieni haitta siitä, että uudessa keskustassa on asiointi mukavaa ja joustavaa. Siitä hyödymme me kaikki.

Uudesta keskustasta on tulossa erittäin viihtyisä kokonaisuus. Sinne saadaan uusia asuntoja, uusia yrityksiä ja monien kaipaama tori, josta voi muodostua kaikenikäisten kuntalaisten tapaamispaikka, olohuone. Sellainen tulee olemaan myös suunniteltu uusi pääkirjasto. Lisäksi suunnitelmassa on huomioitu hyvin viheralueita oikeille paikoille, jotta keskusta on puutarhamainen.
Suunnitelman toteuduttua, meillä ei rautatie enää häiritsevästi halkaise keskustaa, vaan se on yhtenä osana toteuttamassa julkista liikennettä. Itse jään vielä kaipaamaan kylpylähotellia keskustan näkymiä täydentämään alueen reunamille.

Toivon sekä nykyisten, että tulevien päättäjien sitoutuvan siihen, että nyt aloitettu kehitys saadaan onnistuneesti toteutettua, eikä pilata hetken mielijohteilla hyvää kokonaisuutta.

Kari Peltonen
Yrittäjä Lempäälästä