Iltapäivän IC-juna 147 saatava jälleen pysähtymään Lempäälässä

Lempäälän-Vesilahden Sanomissa kerrottiin 23.11.2016, että Helsingistä klo 16.06 lähtevä juna ei enää 10.12.2016 alkaen pysähdy Lempäälässä. Tätä vuoroa käyttivät monet päivittäin työssä Helsingin seudulla käyvät. Itsekin silloin tällöin tulin tällä kotiin työmatkoilta. Laiturin lyhyyttä ja vaarallisuutta ei mielestäni voi pitää hyvänä perusteena, koska pitkänkin junan voisi pysäyttää siten, että ensimmäinen vaunu ajaa aseman ohi ja viimeinen jää laiturin ulkopuolelle toisessa päässä. Konduktööri voi kuulutuksella ohjata Lempäälässä poistuvia poistumaan junan keskeltä, kuten ennenkin on tehty.

Esitä, että kunta vaikuttaisi VR:n aikataulusuunnittelijaan tavoitteena tämän junan pysähtyminen. Takavuosina kunta kutsui aikataulusuunnittelijan Lempäälään tutustumaan, minkä jälkeen saatiin aluksi muutama IC-juna pysähtymään paikallisjunien lisäksi.

Pysyvä parannus on tietysti laiturin pidentäminen, mutta rahoituksen saaminen siihen voi ottaa aikaa. Ilmeisesti yksityiskohtainen suunnittelukin on vielä sen verran kesken, että tämä ei ole lähiaikoina teknisesti mahdollista.

Eero Ruotsila, toimitila-asiantuntija DI, kuntavaaliehdokas (sd)