Sisulisä- ja KLL-maastoista menestystä Lempäälään

P11-sarjan parhaat joukkueet Porvoo, Kirkkonummi ja Lempäälä Jarkko Järvenpään johdolla palkintopallilla. Kuva: Terho Tomperi/Koululiikuntaliitto

Hakkarissa kisattiin toukokuussa kaksi isoa maastojuoksukisaa. Lempäälän Kisa Yleisurheilu järjesti helatorstaina Hämeen piirin sisulisämaastot ja 23. päivä Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailut. Molempiin tapahtumiin osallistui yli 300 juoksijaa.

Ssisulisämaastoissa kotijoukkueen tulos oli 13 mitalia, joista viisi oli mestaruutta, kuusi hopeaa ja kaksi pronssia. Mitalimittarilla LeKi Yleisurheilu oli kisojen toiseksi paras seura.

Henkilökohtaisen kisan mestaruuteen juoksivat Kisasta Eerik Ruuti (P10 1 km) ja Nora Kytäjä (T14 2 km). Hopean nappasivat Anssi Hoffrén (P9 1 km), Ella Noora Haapalehto (T13 2 km) ja Atte Urvanta (P15 3 km). Pronssimitalisteja olivat Iina Niemelä (T11  1km) ja Emma Ranta (T15 2 km).

Joukkuemitaleja kertyi kuusi. Mestaruuteen ylsivät P10-sarjan joukkue Eerik Ruuti-Noel NikulainenViljami Kuusjärvi, T11-sarjalaiset Iina Niemelä-Nella MäkynenNiia Niemelä sekä P15-sarjan Atte Urvanta-Manu MäenpääLeevi Lampén. Kakkosijat ottivat molemmat 9-sarjan kolmikot Nia KytäjäIiris AhoNanna Salovaara ja Anssi Hoffrén-Joona KivistöAkseli Kuusjärvi sekä P13-sarjan pojat Eetu KomuMiika NiemeläLuukas Lipponen.

Maastokisojen välissä ratkottiin ratakävelyn piirinmestaruudet Urjalassa. LeKi Yleisurheilusta paikalla oli kaksi kävelijää, kisan mitalisteja molemmat. Kaksoset Iina ja Niia Niemelä kävelivät jo neljännen kerran peräkkäin kaksoisvoittoon, nyt 11-sarjassa.

Koululiikuntaliiton mestaruuskilpailut juostiin toisena vuonna peräkkäin Hakkarissa. LeKi Yleisurheilun lisäksi kisojen järjestelyjen talkoissa mukana oli Lempäälän lukion ja Tredun oppilaita. Palkintojenjaosta vastasi kevään SM-maastojen tuplamestari Jarkko Järvenpää. Valtakunnallisten kisojen suurimmat joukkueet olivat Porvoosta, Lempäälästä, Lahdesta ja Mäntsälästä.

Lempäälän koulujen parhaimmista sijoituksista vastasivat T11-sarjassa Kuljun koulun juoksijat Iina Niemelä ja Nella Mäkynen ollen sijoilla kuusi ja seitsemän. Joukkuekilpailussa P14-sarjan Hakkarin koulun juoksijoista koostunut Lempäälän joukkue Aleksi AlakoskiTuomas NärhiRoope Niskanen otti mestaruuden. T11-sarjassa Lempäälä otti joukkuehopeaa ja 11- ja 13-sarjan poikien joukkueet pronssia. T14-sarjan voittajaksi juoksi LeKi Yleisurheilua edustava Nora Kytäjä Tammelan Koulukeskuksesta.