Nuorisohiihtäjät kilpailivat sateessa ja tuulessa Kaupissa ja Kalajoella

Ani harvoin on hiihtokilpailuissa satanut vettä ja tuullut niin lujasti kuin Tampereen Kaupissa lauantaina 22. helmikuuta. Ennen starttia normaalisti verrytellään ja odotellaan lämmintä yllä, mutta nyt liikuskeltiin sadetakeissa. Tampereen Hiihtoseura sai kuitenkin ponnisteltua kansalliset kisansa läpi lasketusti hyväkuntoisella perinteisen ladulla.

Muutama lekiläinenkin osallistui ja menestyi. Sarjan M18 kympillä Atte Urvanta oli kolmas. 12-vuotiaissa Aapeli Karislahti voitti ja Joonas Kolehmainen oli toinen. Pojat ovat vuoron perään kepittäneet toisensa. Kymppivuotiaitten viides oli Ella Rajala.

Naisten paras oli Hämeenlinnan Hiihtosoeuran Anni Kainulainen ja miehissä Skiteam 105:n Aleksi Parttimaa.

 

Koululiikuntaliiton KLL:n mestaruuhiihtoihin Kalajoella 22.–23. helmikuuta osallistui noin 600 junioria, joista kahdeksan Lempäälän kouluista.  KLL:n kilpailuissa edustetaan kuntaa ja kouluja. Yhtä lukuun ottamatta lempääläisnuoret olivat LeKi:n hiihtotallista.

Lauantaina Kalajoellakin satoi ja meren suunnasta puhalteli.

Lähinnä varastolumesta tehdyt ladut olivat kärsineet lämpöviikoista niin paljon, että lähinnä tykkilumella tehty kisalatu jouduttiin lyhentämään 2,3 kilometriin. Ohjelmasta poiketen viikonvaihde kilpailtiin kokonaan vapaalla hiihtotavalla.

Tuloksia:

P16 Roope Niskanen, Hakkarin koulu lauantaina 14. ja sunnuntaina 7.

P14 Eemil Koskinen, Sääksjärvi 21. ja 14., Antti Urvanta, Hakkari, 38.,

P13 Oliver Kaikkonen, Nurmi 15. ja 10.

T16 Ella Noora Haapalehto, Sääksjärvi 6. ja 5., Oona Kaikkonen, Nurmi 22.

T13 Emilia Ylilehto, Kulju 20. ja 14.

T12 Aada Ylilehto, Kulju 33. ja 30., Aino Koskinen, 31. Sääksjärvi.