Lammien dominointi vesihiihdossa jatkuu

Laura Lammi, Jutta Menestrina ja Mette Lammi vesihiihdon SM-kisoissa vuosi sitten. Sama sisarustrio oli kuvio-osuudessa tämän vuoden S:n mitalikolmikko. Kuva: Jarno Santala

Vesihiihdon SM-kisat mieltiin tänä vuonna Harjavallassa, missä Kokemäenjoki tarjosi kisaajille upeat, mutta hitusen haastavat puitteet. Kisojen yhdestä parhaasta tuloksesta vastasi lempääläisjuuret omaava Jutta Menestrina (omaa sukua Lammi), joka leiskautti hypyssä pidemmälle kuiin kukaan miehistäkään. Ammattilaisena vuosia kisoja kiertänyt ja MM- sekä EM-mitaleitakin napannut Jutta loikkasi 48,5 metrisen hypyn ja kuittasi suvereenin kullan.

– SM-kisat olivat tämän kesän kohokohta, kun ulkomaille ei koronan takia kukaan lähtenyt kisailemaan. SM-kisat olivat ainoat arvokisat tälle kaudelle. Hyppäsin alkukilpailuissa metrin pidemmälle kuin finaalissa, ihan ei 50 metriä mennyt, mutta rataennätys kuitenkin tuli, kertoi Jutta Menestrina tuntemuksiaan.

Hopea hypyissä meni samaan perheeseen, kun Laura Lammi oli toinen (28,5 m). Myös vesihiihdon muissa lajeissa eli kuvioissa Menestrina ja Lammi sekä pikkusisko Mette Lammi olivat mitalistit järjestyksessä Laura, Jutta ja Mette. Pujottelussa Jutta oli ykkönen ja Laura kakkonen. Yleismestaruus meni Jutan nimiin.

Menestrinan kansainvälinen ura jatkunee ensi kesänä.

– Toivon, että kisoja maailmallakin ensi kesänä järjestetään. Suunnitelmissani on kiertää arvokisat Euroopassa ja muutamia ammattilaiskisojakin, Jutta Menestrina suunnittelee.

 

 

Lue lisää:

Palkintopalli täyttyi sisarussarjasta, kun Lammin kolmikko putsasi pöydän vesihiihdon SM-kisoissa: ”Ajetaan toisillemme venettä ja valmennamme toisiamme”