Koronavirus

Erityisavustus: Paikallisille liikunta- ja urheiluseuroille jaettiin korona-avustusta

Tilaajille

Erityisavustus: Paikallisille liikunta- ja urheiluseuroille jaettiin 3,9 miljoonaa

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt yhteensä 9 412 049 euroa korona-avustuksina paikallisille liikunta- ja urheiluseuroille. Erityisavustukset on jaettu koronapandemiasta aiheutuneiden toimintarajoitusten aikana tapahtuneiden toiminnan ja palveluiden saatavuuden häiriöiden takia. Avustusta saattoivat hakea toimintansa järjestämiseen tai toteuttamiseen, esimerkiksi etä- tai digivalmennukseen, paikalliset liikunta- ja urheiluseurat.
Avustuksilla tuetaan koronaviruspandemian vaikutuksista taloudellisesti kärsineitä liikunta- ja urheiluseuroja, kilpasarjoja ja lajiliittoja sekä liikunnan koulutuskeskuksia.
Liikunta- ja urheiluseuroille myönnettiin 3 904 000 euroa 577 hakijalle. Avustusta saa käyttää 1.3.–31.5.2020 syntyneisiin toteutuneisiin kustannuksiin, kuten toimitilojen vuokriin sekä henkilöstökuluihin.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto myönsi valtionavustusta 63 hakijalle yhteensä 434 400 euroa. Lempääläläisseuroista avustusta saivat Lempäälän Kisa 1955 Jääkiekko ry 10 000 euroa ja Leki-futis Lempäälän Palloseura ry 5 800 euroa.
Kansallisten pääsarjojen organisoinnista vastaaville liigoille ja lajiliitoille myönnettiin yhteensä 2 383 280 euroa 12 hakijalle. Lajiliittojen tulee jakaa avustus edelleen täysimääräisesti liiga-, divisioona- ja pääsarjaseuroilleen. Avustusta myönnettiin urheilijoiden palkkoihin.
Valtakunnallisille liikunnan koulutuskeskuksille myönnettiin 1 471 000 euroa.
– Koronaviruspandemian vuoksi suomalaiset urheiluseurat ovat olleet ahtaalla. On tarpeellista tukea seuroja, jotta meillä jatkossakin Suomessa on elinvoimaiset liigat ja sarjat. Seurat auttavat omalta osaltaan lapsia ja nuoria liikkumaan. Tavoitteena on, että seurojen ja sarjojen toimintaedellytykset säilyvät koronapandemiasta johtuvista toimintaolosuhteiden muutoksista huolimatta, sanoo ministeri Hanna Kosonen.
Paikallisten liikunta- ja urheiluseurojen vaihtoehtoisiin tapoihin järjestää toimintaa ja palveluita koronapandemian aikana myönnettiin aluehallintovirastoille edelleen jaettavaksi yhteensä 1 653 769 euroa. Hakemuksia saapui määräaikaan mennessä 316. Tukea myönnettiin 274 seuralle. Tukea haettiin erityisesti erilaisten digitaalisten verkkoalustojen, koulutusympäristöjen ja harjoitepankkien kehittämiseen ja hyödyntämiseen, valmentajien ja ohjaajien palkkakustannuksiin sekä laitehankintoihin.

Helle ja parveketupakointi rassaa ikäihmisiä

Tilaajille

Parveketupakointi on vaikea asia niin polttajien kuin ei polttajienkin kannalta. Tämä kesä on erittäin vaikeaa aikaa ikäihmisille. Ensin tulivat koronan mukanaan tuomat rajoitukset, sitten polttava helle. Se koettelee erityisesti kerrostaloissa asuvia. Asunto voi sijainniltaan olla vielä sellainen, että aurinko pääsee porottamaan koko päivän huoneisiin, ja asunnosta tulee pätsi. Tässä tilanteessa avataan kaikki mahdolliset ikkunat ja…

Terveyskeskuksessa osa saa maskit

Tilaajille

Menin terveyskeskuksen päivystykseen iltapäivällä. Ensin kova tentti ovella: onko sitä tai tätä, olenko yli 70-vuotias, tässä kasvomaski koko käyntini ajaksi. Enpä ole yli 70-vuotias, mutta silti riskiryhmään kuuluva, mitä ei huomioitu mitenkään. Odotusaulassa oli neljä ihmistä, kaikilla kasvomaskit, myös nuorella. Potilaita tuli ja meni. Toiset saivat maskit, toiset eivät. Ambulanssista tuotiin vanhus paareilla. Potilaalta ei…