Sinappikurkkurelissi valmistuu helposti

Sinappikurkkurelissi sopii joulupöytään niin kinkun kuin lohenkin kyytipojaksi. Kokeile! Kuva: Erkki Koivisto

Tottumattomampikin kotikokki voi helposti loihtia omaan joulupöytään tai vaikka joululahjaksi purkin, pari sinappikurkkurelissiä.

Sinappikurkkurelissi sopii joululautaselle kinkun kylkeen käytettäväksi sinapin tapaan. Raikas sinappikurkkurelissi toimii erinomaisen hyvin myös joulumenun alkuruoaksi nautittavan jääkellarin lohen lisukkeena. Maistuu sinappikurkkurelissi arkisemmin ihan myös lihapiirakan mausteena sekä hodarien ja hampurilaisten täytteenä.

Oheisesta ohjeesta saa kaksi noin kolmen desilitran tölkkiä sinappikurkkurelissiä. Sinappikurkkurelissi säilyy jääkaapissa useita viikkoja.

Kokeile ja maista! Mitä pienemmäksi raaka-aineet kuutioi, sen parempi lopputulos. Tujumpaa tavaraa saa halutessaan käyttämällä runsaammin sinappijauhetta. Seokseen voi hienontaa joukkoon myös vaikkapa chiliä tai valkosipulia. Tuote on gluteeniton, maidoton ja vegaaninen.

 

Sinappikurkkurelissi

 

1                    kurkku

1                    sipuli

1                    keltainen paprika

0,5 dl             vettä

1 dl                väkiviinaetikkaa

1 dl                sokeria

0,5 tl              suolaa

 

Suurus

1 tl                 kurkumaa

2 tl                 sinappijauhetta

1 rkl               maissitärkkelysjauhoja

2 rkl               vettä

 

Kuutioi kurkku pieneksi. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise paprika, poista kanta ja siemenet. Leikkaa pieniksi paloiksi.

Mittaa kattilaan vesi, etikka, sokeri, suola ja kasvikset. Keitä aineksia miedolla lämmöllä 10 minuuttia.

Sekoita kurkuma, sinappijauhe ja maissitärkkelysjauho veteen. Lisää seos kiehuvaan liemeen. Anna kiehua muutama minuutti. Nosta relissi kuumaan purkkiin ja anna jäähtyä.