Viipalekouluissa opiskellaan ensi syksynä

Tilapula helpottaa syksyllä sekä Hakkarin että Moision koulussa: kummankin koulun pihalle on ilmestynyt viipalekoulu. Hakkariin viipale siirrettiin Lempoisten koulun tontilta, Moisioon koulu taas tuotiin lukion takaa.

Viipaleet ovat koululaisten käytössä heti 7. elokuuta, kun syyslukukausi alkaa. Molemmat vuokrakoulut ovat tilapäisiä ratkaisuja. Kunta vuokraa ne viideksi vuodeksi.

Lisätiloille on tarvetta, sillä Moision ja Hakkarin koulut pullistelevat oppilaista. Hakkarin oppilasmäärä on nyt 530 ja syksyllä 570. Oppilasmäärä Moision koulussa on syksyllä noin 520.

Rakennusarkkitehti Pirjo Leino Lempäälän kunnasta sanoo, että Hakkarin koulun siirtäminen hoitui kahdessa päivässä. Moision viipale saatiin paikoilleen yhden päivän aikana.

Rakennukset omistaa Parmaco Oy, joka myös vastasi viipalerakennusten siirrosta. Hakkarin koulun kuukausivuokra on 7 453 euroa ja Moision 6 538 euroa. Vuokriin sisältyy rakennusten siirrot ja asennukset kunnan tekemille perustuksille.

Hakkarin tilapula kasvaa tulevina vuosina entisestään. Lempäälän kunnan suunnitelmissa onkin kolmannen yläkoulun rakentaminen, mutta aivan lähivuosina se tuskin tulee tapahtumaan.

Moision koulun laajennus on merkitty taloussuunnitelmaan vuodelle 2016.

Uusi koulurakennus helpottaa tilapulaa Hakkarissa.
Uusi koulurakennus helpottaa tilapulaa Hakkarissa.
Moision koulun etupihalla on nykyisin viipalekoulu.
Moision koulun etupihalla on nykyisin viipalekoulu.