Ainutlaatuinen mahdollisuus laulaa livebändin kanssa

Hyvältä kuulostaa. Bänditreeneissä Jere Käpyaho rummut, Hannu Tiensuu basso, Erkki Hytönen sähkökitara, Henry Kuronen laulu ja Antti Perälä koskettimet.
Hyvältä kuulostaa. Bänditreeneissä Jere Käpyaho rummut, Hannu Tiensuu basso, Erkki Hytönen sähkökitara, Henry Kuronen laulu ja Antti Perälä koskettimet.

Nyt mattimeikäläisellä on mahdollisuus asettua mikrofonin kanssa estradille ja laulaa ihka oikean bändin säestyksellä. Lempäälässä avataan nimittäin uusia uria karaokessa. Piippo-keskuksessa järjestetään perjantai-iltana 22. maaliskuuta karaoketapahtuma, jossa yleisöllä on mahdollisuus laulaa livebändi taustanaan. Liput tulevat ennakkomyyntiin ja niitä saa vielä oveltakin.

Tanssia voi
koko illan

Karaokelaulajaksi voi ilmoittautua ennakkoon. Laulut varataan esitettäväksi ennakkoon ostettavan lipun mukana tulevien ohjeiden mukaisesti. Ennakkoon ilmoittautuneet voivat myös käydä alkuillasta kokeilemassa esitystään bändin kanssa.

Puoleen yöhön kestävä karaoketapahtumailta alkaa karaokella. Ennakkolistalla biisejä on runsaasti. Kotimaisessa suomirockkattauksessa on paljon Hectorin, Taiskan, Baddingin, J. Karjalaisen, Dingon, Juicen, Popedan sekä Paula Koivuniemen kappaleita. Esiintyjiksi halajavilla on mahdollisuus ehdottaa laulettavakseen listan ulkopuolisiakin kappaleita.

Illan housebändin muodostavat Erkki Hytönen (kitara), Antti Perälä (koskettimet), Hannu Tiensuu (basso), Jere Käpyaho (rummut) ja Henry Kuronen (laulu). Hytönen on Lempäälän lukion rehtori, Tiensuu lukion apulaislehtori ja Perälä Nurmen koulun rehtori.

Käpyaho on soittanut jo lukiolaisena ollessaan 1980-luvulla Lempäälän opettajien Vierin Kivet -bändissä. Useissa musaryhmissä, muun muassa lukon opettajien Pedakoomassa musisoivan Kurosen tehtävänä on karaokelaulajien onnistumisen varmistaminen livetilanteessa.

Kokoonpano on soittanut yhden vastaavan keikan eli karaokena Tampereen ympäristökuntien opettajien yhteisessä pikkujoulussa Kangasalla viime marraskuun lopulla.

– Saimme biisivaraukset etukäteen. Soittajilta löytyy jonkinlaista rutiinia, ja Henkka varmisti hienosti jokaisen laulun. Illanloppupuolella aivan uusia laulajia rupesi loikkimaan lavalle, Hytönen muistelee.

Tuotto paikalliseen
nuorisotyöhön

Paikalle saapuvalla juhlayleisöllä on mahdollisuus tanssia koko illan ajan. Ikäraja on 20 vuotta.

Tapahtumaa järjestävät Lempäälän alueella toimivat lionsklubit. LC Lempäälän presidenttinä toimiva Antti Perälä lupaa, että jo sen kautta paikan päälle tulee runsaasti väkeä.

– Toivottavasti mukaan tulee kaikenikäisiä. Laulajat ratkaisevat valinnoillaan, millaisia lauluja tuutista tulee. Piippo-keskus sopii mainiosti tällaiseen illanviettoon, bändikaraokessa innostuneena mukana oleva Hytönen sanoo.

Karaokesession jälkeen on vuorossa housebändin oma setti, jossa on reipasta musaa 1960–90-luvuilta. Setin alkupuolella on perinteistä tanssimusiikkia, ja loppua kohden meno yltyy. Tangot ja valssit vaihtuvat silloin muun muassa Hurriganesiksi, CCR:ksi, Steppenwolfiksi, Eppu Normaaliksi, Soundsiksi, Sorsakoskeksi ja Juiceksi.

Karaokelaulajilla on mahdollisuus mennä vetäisemään lauteille Get On ja Born To Be Wild ja monta muuta menokappaletta.

Bändi ei ota nelituntisesta soitannastaan keikkapalkkiota. Maksutta esiintyvä kokoonpano ja lippunsa tapahtumaan lunastavat ovat liikkeellä hyvällä asialla. Bändikaraoke on hyväntekeväisyystapahtuma, jonka järjestävät lempääläläiset lionsklubit osoittavat pääsylipputulot lempääläläiseen nuorisotyöhön. Klubit pyrkivät hankkimaan seutukunnan yrityselämääkin tukemaan tapahtumaa. Myös anniskelusta vastaava Paikallinen kapakka -ravintola osoittaa illan tuotostaan kymmenen prosenttia hyväntekeväisyyskohteeseen.

Bändin laulaja Henry Kuronen avittaa tarvittaessa karaokelaulajia. Tausta pianolla säestää Antti Perälä.
Bändin laulaja Henry Kuronen avittaa tarvittaessa karaokelaulajia. Tausta pianolla säestää Antti Perälä.

Kommentointi on suljettu.