Historian havinaa: Loiske ja LeKi-futis solmivat farmisopimuksen

LeKi:n ja Loiskeen jalkapalloseurat ovat sopineet kattavasta farmiyhteistyöstä edustusjoukkueidensa välille. Yhteistyön pääkätilönä on ollut Loiskeen manageri Pauli Impola.

Loiskeen ja LeKi:n jalkapalloseurat ovat sopineet kattavasta farmiyhteistyöstä edustusjoukkueidensa välille. Yhteistyön pääkätilönä on ollut Loiskeen manageri Pauli Impola.

29Loiskeen Logo

Torstaina 11. huhtikuuta historian kirjat saivat lehdelleen tervetulleen lisäyksen, kun paikallisten jalkapalloseurojen nokkahenkilöt sopivat ensi kauden kattavasta farmiyhteistyöstä Sääksjärven Loiskeen ja LeKi-futiksen edustusjoukkueiden välille.

Loiske pelaa edustusmiehistöllään kolmosdivisioonaa ja LeKi-futis nelosdivaria, molemmat ovat sarjanousijoita ja missio kummallakin on puolustaa sarjapaikkaansa kunnialla.
Sopimus sisältää pelaajien liikkumista, valmennusosaamisen jakamista ja kenties yhteistä treenaamistakin. Paitsi, että kyse on edustustason yhteispelistä, nähdään seuroissa tässä olevan alku tiiviimmälle jalkapalloyhteisyölle Lempäälässä.
– Lempäälässä edustusjääkiekolla on Mestis-paikka, mikä on lajille hieno asia. Jalkapallossa kakkosdivisioona voisi olla muutaman vuoden kuluttua tavoitettavissa oleva maali. Lyhyen ajan tavoite on toki se, että nämä nykyiset sarja-asemat turvataan ensi kauden sarjoissa, visioi Loiskeen manageri Pauli Impola, joka on farmiyhteistyöasian pääkätilö.
LeKi-futiksen puolella yhteispeli nähdään paitsi lajin kärkeä terävöittävänä toimintana, mutta myös vankan kivijalan luomisena jalkapallolle.
– Meidän pitää kyetä tarjoamaan paikallisille junnuille pelaajapolku nuorista aikuisuuteen. Uskon ja toivon, että junioritasolla löytyy myös jatkossa luontevia yhteistyönmuotoja, kuten esimerkiksi on tämän kauden 1999-syntyneitten yhteisjoukkue C14-sarjassa, sanoo LeKi-futiksen puheenjohtaja Petri Mäkinen.
Joukkueet ovat päässeet ulkokenttätreeneihin vasta huhtikuun puolivälissä ja molemmilla edustusjoukkueilla ovat pelaajarosterit varsin suuret, joten välttämättä alkukaudesta pelaajat eivät juurikaan seurojen välillä liiku. Samoin yhteisharjoitusten pitäminen 30 – 40 hengelle ei ole järkevää.
– Kohta koittaa kesä ja pelaajia on silloin lomien ja muiden syiden takia vähemmän, silloin yhteispelille on varmasti tilausta, Impola toteaa.
– Kun jalkapalloväki puhaltaa yhteiseen hiileen, niin varmasti kykenemme kuntaankin päin saamaan lajille elintärkeitä olosuhdeasioita kehittymään, esimerkkinä vaikkapa Hakkarin hiekkakentän tekonurmettamisen, toteaa Petri Mäkinen, joka on puheenjohtajan tehtäviensä lisäksi on ottanut LeKin nelosdivarin edustusjoukkueen valmennukseensa.

 

Yksi kommentti

  1. IIVONEN PERTTI

    Voisiko aika olla jo kypsä.
    Onnea sinulle Pauli sekä tietenkin kaikki muut jotka ovat vaikuttaneet tämän uutisoinnin syntyyn. Ei ole mikään salaisuus että tämä yhteistyö hanke on ollut jo pitkään ns. perätilassa ja synnytys ehkä joillekkin tahoille tosi tuskallinen. Välttämättä ei synnyttäjälle, vaan sivusta seuraajille. Itsekin joskus fudiksen parissa touhunneena tämänkaltainen yhteistyö on ollut jo vuosia sitten vahvasti tapetilla. Mutta aika ei silloin ollut vielä riittävän kypsä viemään hanketta puhetta pidemmälle, koska vastustusta riitti kylliksi molemmissa leireissä. Selvyyden vuoksi, silloin toisena osapuolena oli Kisan organisaation alla ollut toiminta. Toisin kuin nyt, puikoissa touhuaa emoseurasta irtioton ottanut Leki Futis. Onko sillä ollut vaikutusta lopputulokseen, mene ja tiedä. Eipä tässä vielä kannata hirveästi tuulettaa, mutta olisihan se mahtava juttu saada aikaan se Lempäälän oma joukkue, mikä pelaisi sillä tasolla mihin rahat & rahkeet riittävät. Eiköhän siitä saisi rakennettua tuotteen jota kelpaisi markkinoida isommallekkin porukalle. Paulin esittämä visio muutaman vuoden päähän, antaisi myös aikaa kehitellä joukkueelle ”uusi yhteinen peliasu värityksiltäänkin”, vitsi,vitsi.
    Ps.kiitos myös Raunion Jussille positiivisista kirjoittelusta tällaisen yhteistyön tarpeellisuudesta.
    p€rtza

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?