Helsinkiläishuligaanit rähjäsivät Vesilahdessa vitosdivisioonan pelissä

Lauantaisessa Vesilahden Visan ja TamU-K.n välisessä ottelussa tarvittiin poliisi rauhoittamaan helsinkiläishuligaaneja.

Lauantaisessa Vesilahden Visan ja TamU-K.n välisessä ottelussa tarvittiin poliisi rauhoittamaan helsinkiläishuligaaneja.

Vesilahden Visan ja TamU-K:n välinen jalkapallon vitosdivisioonan ottelun piti olla lauantaina 15. kesäkuuta aikalailla normaali viidennen divisioonan tason peli. Tosin tamperelaisjoukkueella on oma uskollinen faniryhmänsä, Sinikaarti, joka seuraa porukkansa pelejä aktiivisesti mukana kiertäen.

Vesilahdellekin noin kolmisenkymmentä TamU-kannattajaa mukaan tuli, mutta kaikkien yllätykseksi paikalle tuli pari autolastillista helsinkiläisiksi tunnistettuja jalkapallovieraita, joiden päämäärä oli päästä tappelemaan.

Jotkut silminnäkijöistä tunnistivat helsinkiläisiksi epäiltyjen kuuluvan pahamaineiseen HJK:n ”sakilais”-kannattajaryhmään ja puoliajalla vieraat hyökkäsivät tamperelaisfanien kimppuun yrittäen ryöstää TamU:n lipun. Nyrkit heiluivat kiivaasti muutaman minuutin ajan, kunnes alakynnessä olleet helsinkiläiset lähtivät karkuun, osa verissä päin.

– Myllytystä kesti muutaman minuutin ajan. Vesilahtelaisilla katsojilla ei tapahtuneeseen ollut osaa eikä arpaa. Poliisikin paikalla kävi, tiedottaa Visan joukkueen pelaajavalmentaja Eero Engbäck kaikkia ällistyttäneen tilanteen kulkua.

Visalaiset olivat etukäteen kysyneet tamperelaisilta, paljonko heitä on tulossa peliä katsomaa. Alle 200:n henkilön tapahtumissa eivät järjestysmiehet ole pakollisia, joten kauempien vierailijoiden visiitti yllätti kaikki.
Ottelu kuitenkin saatiin pelattua rähinän taltuttua loppuun ja hyvästä taistelusta huolimatta Visa joutui taipumaan 2 – 3-tappioon.

Lempääläisjoukkueiden peleissä Loiske koki kolmosdivarissa hyvästä hangoittelustaan huolimatta 0–1-tappion sarjajohtaja Ilves-Kissoille. LeKi-futis pelasi nelosdivarissa ensiksi 1–1-tasapelin Parolaa vastaan, mutta muutama päivä myöhemmin hävisi rumasti 0–4 Valkeakoskelle paikallisia Koskenpoikia vastaan.

Yksi kommentti

  1. Sivusta naureskellut

    Pahasti saivat helsinkiläisjuntit päihinsä. Monella kaverilla silmä mustana ja nekku poskella, kun karkumatka kotiin Mellunmäkeen alkoi. Lienekö sosiaalihuollolta Helsingissä loppunut rahat, kun eivät selvästikään ole voimistavaa kaurapuuroa saaneet?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?