Kunnan talonrakennus ollut vilkasta

Terveyskeskuksen peruskorjaus- j alaajennushankkeen toinen vaihe valmistui kesäkuun lopulla.

Terveyskeskuksen peruskorjaus- j alaajennushankkeen toinen vaihe valmistui kesäkuun lopulla.

Kunnan teknisen toimen kolmen ensimmäisen vuosineljänneksen investoinnit Lempäälässä ovat varsin mittavat. Kunnan teknisen toimen investointien toteutumisesta leijonanosan on 1.1.–30.9. välisenä aikana haukannut talonrakennus.

Terveyskeskuksen peruskorjaus- ja laajennushankkeen toinen vaihe valmistui kesäkuun lopulla. Kolmannen vaiheen rakennustyöt käynnistyivät heinäkuussa vanhojen rakenteiden purkutöillä. Määrärahaa tälle vuodelle on budjetoitu 6,3 miljoonaa euroa, josta on käytetty 3,3 miljoonaa.

Lempoisten koulun rakennustyöt saatiin käyntiin kesäkuun puolivälissä markkinaoikeuden annettua hankkeelle aloitusluvan. Työt ovat edenneet suunnitellusti. Määrärahaa on varattu 4,5 miljoonaa euroa, josta on käytetty 2,0 miljoonaa.

Päiväkoti Siskonlinna toteutettiin siirtokelpoisena tilaelementtirakennuksena. Kaksi osastoa valmistui käyttökuntoon syyskuun loppuun mennessä. Loppuosa valmistuu piakkoin: Siskonlinnalle varatusta 3,3 miljoonan euron määrärahasta on käytetty 2,5 miljoonaa.

Sääksjärven kentän huoltorakennus valmistui elokuussa Tredun (Pirkon) kanssa solmitun yhteistyösopimuksen mukaisesti. Määräraha tälle vuodelle oli 400 000 euroa, josta on käytetty 360 000 euroa.

Hakkarin koululla uusittiin ilmanvaihtoa kesän aikana. Ensimmäisen vaiheen investointimeno maksetaan säästyneistä energiakuluista. Työ jatkuu ensi kesänä.

Yhdyskuntatekniikan puolella Hulaus-hanketta, jossa kunnostetaan Rikalan kanava, toteutetaan yhteistyössä ympäristövalvonnan kanssa. Hankkeen alkuperäinen kustannusarvio on 346 000 euroa, ja siihen on tulossa avustusta 291 000. Hankkeesta on rakennettu osuus Rikalanjärvestä Turuntien alitukseen. Kustannukset osuudelle ovat olleet jo 472 000 euroa. Erittäin vaikeat maaperäolot ovat hidastaneet ja vaikeuttaneet työtä. Työ on keskeytetty.

Vesihuoltolaitoksen vedenottamojen Sääksjärven alavesisäiliön rakentaminen on loppusuoralla. Kustannuksia on kertynyt tähän mennessä 535 000 euroa. Kohde valmistuu marraskuussa. Verkoston saneerauksia on teutettu mm. Sääksjärvellä ja keskustassa. Kustannuksia on kertynyt noin 420 000 euroa. Verkoston saneeraukseen tarvitaan määrärahaa lisää 100 000 euroa. Lisämäärärahatarpeet saadaan suurimmaksi osaksi katettua vesihuoltolaitoksen sisäisillä määrärahasiirroilla.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?