Sääksjärven moottoritieliittymän pikavuoropysäkki laajenee

Kiertoliittymän rakennustyöt alkaneet Kuokkalassa

Tampereentienvarren keltaisessa infotaulussa tiedotetaan kiertoliittymän rakennustyön ja Kuokkalankosken sillan kevyenliikenteenväylän peruskorjauksen alkamisesta Kuokkalassa. Kuva: Erkki Koivisto

Tampereentienvarren keltaisessa infotaulussa tiedotetaan kiertoliittymän rakennustyön ja Kuokkalankosken sillan kevyenliikenteenväylän peruskorjauksen alkamisesta Kuokkalassa. Kuva: Erkki Koivisto

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus ja Lempäälän kunta rakennuttavat yhteistyössä tänä kesänä Lempäälässä kaksi eri liikennehanketta. Tampereentien ja Pirkkalantien liittymään rakennetaan Kuokkalan kiertoliittymä. Sääksjärven moottoritieliittymän pikavuoropysäkkiä laajennetaan ja Ruskontien linja-autopysäkkiä parannetaan sekä moottoritieliittymän läheisyyteen rakennetaan polkupyörille kaksi kymmenen pyöräpaikan liityntäpysäköintialuetta.

Valmistuessaan linja-autopysäkille mahtuu kolme bussia, kun nykyisellään tilaa on vain yhdelle.

Hankkeet ovat osa Tampereen kaupunkiseudun kuntien ja valtion välistä maankäyttöä, asumista ja liikennettä koskevaa MAL-aiesopimusta.

Tavoitteena on, että hankkeet valmistuvat vähäisiä viimeistelytöitä lukuun ottamatta jo elokuussa ennen koulujen alkua.

Liikenteelle hetkellisiä pysähdyksiä

Kuokkalassa on tänä kesänä samaan aikaan kaksi tienrakennusurakkaa. Kiertoliittymän rakentamisen yhteydessä Kuokkalassa peruskorjataan Kuokkalankosken ylittävän maantiesillan viereinen kevyenliikenteen, ns. raittisilta.

Työkohteissa joudutaan pudottamaan nopeusrajoituksia ja kaventamaan ajokaistoja, eikä liikenteelle koituvilta rakennustyön aikaisilta häiriöiltä voida projektivastaava Pekka Järvisen mukaan kokonaan välttyä. Risteysaluella joudutaan vetämään paljon uusiksi putkia, kaapeleita ja johtoja.

– Tiellä liikkujien on syytä varautua liikenteen hetkellisiin pysähdyksiin. Nopeusrajoituksia on noudatettava, onhan kyse työntekijöiden ja muiden tiellä liikkujien turvallisuudesta, hän painottaa.

Kiertoliittymätöistä huolimatta risteysalue on koko ajan liikennöitävissä. Työnaikainen kiertoliittymä saadaan nopeasti käyttöön.

Hankkeiden urakoitsijana toimii Destia Oy. Kuokkalan kiertoliittymän rakennuskustannukset ovat noin 400 000 euroa ja Sääksjärven pysäkkijärjestelyjen kustannukset ovat noin 100 000 euroa. Lempäälän kunnan rahoitusosuus on 50 %.

Kuokkalan kiertoliittymän käyttöönoton jälkeen Tampereentie lakkaa olemasta yleinen tie välillä Kuokkalan kiertoliittymä-Valkeakoskentien liittymä ja muuttuu kunnan kaduksi.

– Tienpitäjä toisin sanoen vaihtuu, ja ensi talvena katu on kunnan hoidossa, Järvinen sanoo.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?