Lempoisten koululta saa tavaraa pilkkahintaan

Lempoisten koululla on paraikaa meneillään melkoinen rumba, sillä koko vanha puoli pitäisi tyhjentää toukokuun loppuun mennessä.

Ensi syksynä oppilaat aloittavat opintonsa uudenkarheissa tiloissa. Samaan aikaan koulun vanha osa remontoidaan.

Suuri osa koulun vanhoista pöydistä, pulpeteista, hyllyistä, kaapeista ja muusta tavarasta jää tarpeettomaksi. Roskiin kalustoa ei haluta heittää, joten koulun henkilökunta päätti pistää pystyyn huutokaupan.

Tiistaina 27. toukokuuta järjestetään kello 17 alkaen iltakoulu, jossa ylimääräinen tavara myydään pois pilkkahintaan.

Käytännössä myynti tapahtuu siten, että pöytiin, liitutauluihin ynnä muihin tavaroihin on laitettu lappu päälle. Ihmiset saavat kierrellä koululla, ja lappuun voi jokainen halukas käydä illan aikana merkkaamassa oman tarjouksensa. Tavarat myydään kello 19.30 mennessä parhaimman tarjouksen  jättäneille.

Huonekalujen lisäksi myynnissä on myös hieman arvokkaampaa tavaraa. Niitä varten järjestetään perinteinen huutokauppa, ja myyntiartikkeleilla on lähtöhinta. Myynnissä on esimerkiksi vanhoja urkuharmooneja, opetukseen aikoinaan käytettyjä kuvatauluja, yksi piano ja teknisen työn koneita.

Rahan vuoksi huutokauppaa ei järjestetä. Lempoisten koulun apulaisrehtori Janne Viitala sanoo, että tärkeintä on vain päästä eroon turhasta tavarasta.

– Kaikki tästä saamamme tuotta menee oppilaiden hyväksi, Viitala lisää.

Lempoisten koulun henkilökunta toivoo, että myydyt tavarat vietäisiin pois samana iltana tai seuraavana päivänä.

Kaikkea tavaraa ei tietenkään myydä, ja osa siirretään uudelle puolelle. Niinpä Lempoisten koulu haastaakin perheet kantamaan lastensa pulpetin ja tuolin uudelle puolelle iltakoulun aikana.

 

Lempoinen
Lempoisten koulu Hauralan suunnasta. Uusi osa on miltei valmis, ja oppilaat aloittavat siellä koulunkäynnin syksyllä.
Liitutaulu
Myynnissä on myös kuvan liitutaulu.
Opetustaulu1
Esimerkiksi tällaisia kuvatauluja huutokaupataan.
Opetustaulu2
Ja komea kotkataulu myydän myös.
Pöytä
Vankan oloinen pöytä lähtee parhaimman tarjouksen jättäneelle mukaan.