Roskapartio poikkesi Pyhällöntiellä, Riukulantiellä ja Lipontiellä

Pirkanmaan Jätehuolto täytti elokuussa 20 vuotta. Yhtiö varasi merkkivuoden kunniaksi juhlarahan käytettäväksi asukkaiden äänestämän jätehuoltopalvelun parantamiseen. Ääniä kertyi lähes tuhat ja voittanut ehdotus sai äänistä 22 %. Alkukeväällä järjestetyn äänestyksen voitti Roskapartiot liikkeellä -kampanja, ja juhlaraha kohdistettiin eko- ja aluejätepisteiden kunnostukseen.

Yhtiön toimialueella 17 kunnassa on 560 aluejätepistettä ja 250 ekopistettä. Pisteitä siistitään ja kunnostetaan jo nyt jatkuvasti, mutta juhlarahan turvin yhtiö on voinut laittaa osan pisteistä jo tämän syksyn aikana kuntoon. Haasteellisten paikkojen siivousta on myös tehostettu. Tähän mennessä eko- ja aluejätepisteitä on kunnostettu Ikaalisissa, Kangasalla, Lempäälässä, Orivedellä, Pälkäneellä, Ruovedellä, Tampereella ja Ylöjärvellä.

Lempäälässä on juhlarahan turvin kunnostettu aluejätepisteet Pyhällöntiellä, Riukulantiellä ja Lipontiellä. Kunnostuksia jatketaan ja asukkaat voivat edelleen vinkata Pirkanmaan Jätehuollolle, jos oma aluejäte- tai ekopiste kaipaa kohennusta.

Yksi kommentti

  1. Arja

    Ehdotan että hyötyjätteenkeräyspaikka on auki joka arkipäivä 7 – 18 ja lauantaisin 9 – 13. Näin ihmiset voisi viedä jätteensä keräyspaikalle eikä roskiksien ulkopuolelle luontoon. Ja sitten se että se hyötyjätteenkeräyspaikka pitäisi olla tavallisille talouksille eli kotitalousjätteelle ilmainen eikä siitä laskutettaisi. Siellä täytyisi olla asiansa osaava henkilökunta joka ohjaisi jätteet vielä laittamaan oikein. Tällä ohjeistuksella ihmiset oppivat lajittelemaan jätteet oikein. Tämä myös edesauttaa että pienet jätekeräyspisteet pysyvät siistinä ja ne pitäisi olla asianmukaiset myös ja hyvin laitetut. Kokkolassa tätä hoitaa Ekorosk Oy ja palvelun saa Kokkolassa vielä molemmilla kotimaisilla kielillä. Tämä ylläkerrottu on toiminta Kokkolassa. Tämä samainen yritys toimii myös muilla paikkakunnilla täällä.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?