Luistelukenttien ja teiden hoito ontuu

Perheemme on asunut Kuljussa 22 vuotta. Nyt asioiden toimimattomuus sai mittani täyttymään ja tarttumaan kynään mielipiteen julkituomiseksi paikallislehdessämme. Liikuntakoordinaattori kertoo (L-VS 8.1.) ylpeyttä uhkuen jäädytettyjen kenttien loistavasta toiminnasta ja kuntoonsaattamisesta, olivathan joulun aikoihin kelit mitä mahtavimmat ulkoiluun ja talviurheiluun. Olisiko kuitenkin mitenkään mahdollista, että muutama muukin liikkumista tukeva seikka pelaisi yhteen jäädytyksen kanssa?

Ei nimittäin ole mitään hyötyä ulkojäästä, mikäli pelaat/luistelet pimeässä, lumessa nilkkoja myöten, vaihdat luistimet kopin rappusilla…Koko ajan nimittäin jokin näistä osatekijöistä klikkaa. Käsitän hyvin, että esimerkiksi lumikolaa ei voi jättää yleiseen käyttöön. Siksi olisi hyvä, että auraus pelaisi.

Toinen ärsyttävä seikka liittyy teiden kunnossapitoon ja hiekoitukseen. Kuljussa Peräkorventie-Rauhalantie oli täysin kävelykelvoton 31. joulukuuta ja 1. tammikuuta välisenä aikana. Hiekoitusta ei ollut lainkaan. Ketä palvelee luiden katkominen? Ei kuntaa, ei veronmaksajaa.

Kuljun kirjaston parkkipaikka on myös henkiinjäämistaistelun näyttämö. Sitä ei ilmeisesti hoideta koulun loma-aikana. Eikö siis kirjasto kuulukaan kuntalaisille, mikäli se on auki? Onko sinne meno sidottu koulujen lukukausisuunnitteluun?

Ehkä sitten on käsitettävä niin, että kirjaston ovelle autolla-ajo on huoltoajoa?

Tänä talvena on tullut esille se, että vaikka käyn töissä ja maksan veroja Lempäälään, mitä saan vastineeksi? Taitaa jäädä tyhjä näppiin meikäläiselle.

 

Ritva Karvonen

Kommentointi on suljettu.