Ensi viikonloppuna Vesilahden kirkossa keskiössä on klassinen

”Komea konsertti tässä lähellä”

Menneen ajan ääniä kuullaan viikonloppuna Vesilahdessa. Kuva: Katariina Rannaste

Menneen ajan ääniä kuullaan viikonloppuna Vesilahdessa. Kuva: Katariina Rannaste

Urkuparvi ja kirkon kuori on täynnä innokkaita harrastajia. Ohjelmassa on Bachia, Telemannia ja Vivaldia.

Miksi Vesilahden kirkossa ensi viikonloppuna järjestettävää, kaksipäiväistä konserttia kannattaa mennä kuuntelemaan?

– Barokin ajan musiikissa on hienoja melodioita, sointurikkautta ja svengiä, seurakunnan kanttori ja kuoronjohtaja Satu Sointu-Siltanen toteaa.

– Barokkimusiikki on aarre menneisyydestä, Ari Nissinen toteaa.

– Barokista löytyy paljon tuttuja kappaleita. Näitä kappaleita kuulee soitettavan kaikkialla, mutta niitä ei ehkä osaa yhdistää barokkiin, Marjo Höyssä kertoo.

Eikä unohdeta hienoja puitteita. Samanlaista kokemusta ei saa kuunnellessa musiikkia cd:ltä tai Spotifystä, esiintyjät muistuttavat.

– Komea konsertti tässä lähellä, Reetta Kerkola-Ruutiainen tiivistää.

Lauluesityksiä ja soitinmusiikkia

Barokkimusiikin helmiä tarjoavat lauantaina 19. ja sunnuntaina 20. maaliskuuta sekä laulun- ja soitonopiskelijat että -harrastajat. Viikonlopun aikana Vesilahden kirkossa raikaavat urkujen lisäksi jouset ja puhallinsoittimet. Menneen ajan ääniä tuovat muun muassa Narvan soittokunta, Pirkan opiston jousiorkesteri ja saksofoniyhtye Harmonia. Kaksipäiväisessä konsertissa kuullaan myös kuoromusiikkia.

Lauantai on Bach-painotteinen, sunnuntaihin mahtuu niin ikään mahtipontista ja vähäeleisempää musiikkia.

– Monipuolisuus on konsertin valtteja. Mukana on niin monta teosta esittäjänään erilaisia soittoryhmiä, nuorista harrastajista vanhempiin, Marjo Höyssä toteaa.

Konsertti on Satu Sointu-Siltasen ideasta syntynyt. Ajatus musiikinopiskelijoita ja -harrastajia yhdistävästä tilaisuudesta on ollut hänen tavoitteensa jo joitakin vuosia.

– Olen todella iloinen, että konsertti vihdoinkin toteutuu. Hienoja esityksiä on tulossa.

 

Barokkiviikonlopun aikana esiintyvät muun muassa Maria Eklin (vas.) ja Marjo Höyssä. Höyssän tytär, 16-vuotias Eklin on yksi konserttiviikonlopun nuorimmista esiintyjistä. Hän soittaa ensimmäistä kertaa kirkossa, vaikka aiempaa esiintymiskokemusta Narvan soittokunnassa ja Pirkan opiston jousiorkesterissa onkin jo kertynyt. Eklin soittaa sooloesityksenä Vivaldin Viulukonsertto G:n 1. osan. Kuva: Katariina Rannaste

Barokkiviikonlopun aikana esiintyvät muun muassa Maria Eklin (vas.) ja Marjo Höyssä. Höyssän tytär, 16-vuotias Eklin on yksi konserttiviikonlopun nuorimmista esiintyjistä. Hän soittaa ensimmäistä kertaa kirkossa, vaikka aiempaa esiintymiskokemusta Narvan soittokunnassa ja Pirkan opiston jousiorkesterissa onkin jo kertynyt. Eklin soittaa sooloesityksenä Vivaldia. Kuva: Katariina Rannaste

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?