Vapari-hallihanke siirtyi tonttiongelmien takia

Hakkarin vapaa-aikakeskukseen suunnitteilla olevalle Vapari-hallihankkeelle on otettu aikalisä. ELY-keskus antoi kielteisen lausunnon hallin rakentamiseksi haetulle tontille, joka oli nykyisten tenniskenttien kohdalla jäähallin ja koulun välissä.

ELY-keskuksen lausunto perustui voimassaolevaan vapaa-aikakeskuksen kaavaan, joka ei mahdollista poikkeuslupaa hallin rakentamiselle.

–  Nykyiseen kaavaan on jo aikanaan myönnetty poikkeuslupa jäähallille, joten toista vastaavantapaista rakennusta ei voida ELY-keskuksen lausunnon mukaan Hakkariin rakentaa. Me vedimmekin lausunnon saatuamme kunnasta rakennuslupahakemuksen itse pois. Nyt on aikalisä käynnissä, jona aikana pohdimme uutta paikkaa hallillemme, tiedottaa Vapari-hankkeen puuhamiehistä Petri Mäkinen.

Lempäälän kunnassa on käynnistetty Hakkarin vapaa-aikakeskuksen alueen uuden kaavan laadinta. Vapari-hallin tonttiasiaa kunnanhallitus pohtii elokuussa. Mäkinen ei vielä spekuloi, mikä muu paikka voisi olla hallille sopivin.

–  Positiivinen ilmapiiri hankkeellemme edelleen on. Sabluunamme pysyy entisellään, nyt vain mietimme tarkasti, mikä paikka Hakkarista olisi paras mahdollinen. Ihan lopullisesti ei alkuperäistäkään tonttia ole haudattu, mutta siihen rakentaminen vaatii kaavamuutoksen, Mäkinen toteaa.

Alkuperäisten suunnitelmien mukaan hallissa olisi potkittu palloa jo jopa vuoden 2016 puolella. Nyt aikataulusuunnitelmatkin ovat siirtyneet arviolta vuodella eteenpäin.

–  Jos asiat etenevät myötätuulien puhaltaessa, voisi kevät 2017 olla rakennustöiden alkamishetki ja halli käytössä saman vuoden syksyllä.

Vapari-hallin pääkäyttäjäkuntana ovat jalkapalloilijat, joilta talviharjoittelupaikka Lempäälästä on puuttunut. Halliin toki mahtuu monenmoista muutakin käyttäjäkuntaa, puitteet sopivat muun muassa tennikselle, futsalille ja salibandylle. Hankkeen kustannusarvio on 1,7 miljoonaa euroa, joka katetaan osakeannilla, avustuksilla sekä lainalla.

–  Käynnissä oleva osakeanti on tuottanut tähän mennessä rapiat 100 000 euroa. Tukihakemuksia on sisässä, niistä saadaan ratkaisuja kesän ja syksyn aikana. Edelleen totta kai toivomme, että väki innostuisi merkitsemään osakkeita, etenkin lempääläisen jalkapalloväen soisi aktivoituvan asiaan, vetoaa Mäkinen.

–  Vaikka hankkeelle tulikin viivästyminen, niin emme me ole periksi antamassa missään nimessä. Usko siihen, että Hakkariin suunnittelemamme monitoimihalli nousee lähiaikoina, on edelleen vahva, alleviivaa Mäkinen.

 

 

 

Kommentointi on suljettu.