Typyrannan leikkipuisto säilytetään

Lempäälän tekninen lautakunta päätti 9. elokuuta säästää lakkautusuhan alla olleen Typynrannan leikkipuiston. Esittelijä teki kokouksessa muutosehdotuksen, että Rauhalantien, Kurrenkujan, Ruusutien ja Tiilentien leikkikentät lakkautetaan, mutta Typynrannan leikkipuisto säilytetään.

Hannu Lehikoinen (vas.) teki vastaehdotuksen, että lisäksi leikkipuistoille kaavailtua 35 puiston ylärajaa ei asetettaisi. Ehdotusta kannatettiin ja se voitti äänestyksessä esittelijän ehdotuksen 8-1.

Matonpesupaikoista lakkautettaviksi kaavailtiin Myllykolun ja Peräkorventien pesupaikkoja. Tekninen lautakunta päätti lakkauttaa vain Peräkorventien matonpesupaikan. Hannu Lehikoisen vastaehdotus säilyttää molemmat matonpesupaikat ei saanut kannatusta. Hän jätti päätöksestä eriävän mielipiteen.

Lisäksi lakkautettavaksi esitetty Moisionlammentien risu- ja puutarhajätteen vastaanottopaikka päätettiin säilyttää.

Kommentit (5)

 1. Aki Lehto

  Aika nopealla aikataululla päätetty lakkautettavat lenkkikentät. 4.8.2016 oli LVS:n uutinen että laukkauttamisia kaavaillaan ja heti viiden päivän päästä asia on päätetty. Eikö näissä kunnan päätöksissä pitäisi olla joku valitusaika/ilmoitusaika? Rauhalantien leikkikentällä on paljon käyttäjiä, leikkivälineet ovat uusia ja kunnossa, mutta kun aita puuttuu niin laukkautetaan. Haloo!

 2. Merja Nurmi

  Peräkorven alueen ja Rauhalantien lapsille tulee siis jatkossa pitkä ja vaarallinenkin matka lähimmälle leikkikentälle. Ikävä päätös.

  Onkohan kunnalla suunnitelmia tyhjäksi jäävän leikkikentän ja vanhan Kytömaan tontin (leikkikentän viereinen joutomaa) käytölle? Viipalekoulu Kuljun koulun satelliitiksi Asemakylän eka-tokaluokkalaisia varten olisi hyvä saada jonnekin, taksirumba vähenisi aika paljon.

 3. Regina Kaarela

  Minneköhän kunta ohjaa meidät mattopyykille ja lapset leikkipuistoon; kyllä oli hämmästyttävän nopeaa toimintaa virkamiehillä aloittaa leikkipuiston tyhjennys liukumäki lähti jo viimeviikolla

 4. Marjaana Peräjoki

  Omat lapset leikkineet vuosia lähileikkipuistossa Rauhalantiellä ja tässä lähellä turvallisen matkan päässä ei ole muuta leikkipuistoa. Alueella paljon lapsia/nuoria jotka viihtyvät puistossa, puisto ollut hyvässä kunnossa. Käsittämättömiä päätöksiä!!

 5. Jari Lindholm

  Onko tosiaan niin, että leikkipuistojen käyttäjillä ei ole mitään mahdollisuutta vaikuttaa tällaisiin päätöksiin? Rauhalantien leikkikenttä on meillä ja todella monella muulla lapsiperheellä aktiivisessa käytössä. Eikö leikkimismahdollisuuksia pitäisi lisätä eikä poistaa? Varsinkin kun alueella on ja tulee olemaan koko ajan enemmän lapsiperheitä! Ja syynäkö on aidan puuttuminen? Varmasti yksi aita saadaan rakennettua vaikka talkoovoimin jos rahaa ei keskustan kulttuuripatsashankintojen jälkeen riitä lapsille. Täysin järjettömiä ja maalaisjärjettömiä päätöksiä! Minne voi valittaa? Vai voiko edes?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?