Hopeasompa-hiihdot huipentui Kisan viestimitaliin

LeKin 14-sarjan viestijoukkueen pronssikolmikon tuuletukset. Vasemmalta Hetta Niemelä, Ella Noora Haapalehto ja Oona Kaikkonen. Kuva: Jani Huurne

Hopeasompa-finaaleiden kilpailun johtajalla Ville Niemelällä oli useita syitä leveään hymyyn viikonlopun aikana. Ensinnäkin tapahtuma sujui loistavasti ja järjestelyistä satoi kehuja. Toiseksi sunnuntaina järjestäjäseura Lempäälän Kisa nappasi upean viestipronssin 14-vuotiaiden tyttöjen sarjassa joukkueella Hetta Niemelä, Ella Noora Haapalehto ja Oona Kaikkonen. Ja kolmanneksi Niemelän omat tyttäret saavuttivat kasan huippusijoituksia, kirkkaimpana Hetan viestimitali.

– Halusimme saada aikaan kisat, joissa toteutuisi tunnelma, turvallisuus, tulokset ja tasapuolisuus. Kaikki onnistui. Kisat sujuivat mielestäni todella mallikkaasti, hiihtäjiä oli hieman yli 800, Niemelä kehui taiston tauottua.

Huimin hetki kolmipäiväisessä rutistuksessa osui sunnuntaille. 14-vuotiaiden tyttöjen sarjassa LeKin joukkue voitti upealla hiihdolla pronssia viestissä. Matkana oli kolme kertaa kolme kilomteriä perinteisellä. Kisa kamppaili kullasta vielä loppusuorataistossa. Tytöt olivat mitalin varmistuttua onnesta soikeana.

– En odottanut, että olisimme mitalikamppailussa. Maalissa valmentajamme Ville Niemelä tuli itkien onnittelemaan, muisteli Kisan ankkuriosuuden hiihtänyt Oona Kaikkonen.

– Kotiladuilla on ollut hienoa hiihtää ja koko viikonloppu on mennyt omalta osaltani todella hyvin, avausosuuden sivakoinut  Hetta Niemelä muisteli. Hän oli viikonloppuna sijoilla 5, 6 ja 2.

Minuuttiaikataulu piti

Yksi erikoisuus oli, että aikataulut pitivät loistavasti koko kisaviikonlopun ajan. Myös latuja kehuttiin hiihtäjien toimesta: vaativuutta oli tarpeeksi ja kunto pysyi hyvänä. Hakkari tarjosi loistavan maaston tapahtumalle. Kisatapahtuman mahdollisti yli 200 talkoolaista.

– LeKin seuraihmisten lisäksi mukaan oli värvätty sukulaiset ja ystävät. Suuri kiitos heille jokaiselle. Olen vilpittömän kiitollinen siitä, että meillä on täällä tällainen liikunnallinen yhteisö, joka kunnioittaa vielä vapaaehtoisia talkoita, Niemelä ihasteli talkoolaisten panosta.

– Huikea hatunnosto lumetus- ja latukoneistolle sekä kunnalle, joka takasi meille lumiolosuhteet niin verryttely- kuin kilpaladuillekin.

Pieniin yksityiskohtiin oli panostettu paljon aikaa ja vaivaa. Kukitusseremonioissa palkitut saivat itse tehdyt tuohikukat ja ilmoille kajautettiin fanfaarit, jotka oli sävelletty juuri Hopeasompia varten. Kilpailuissa kokeiltiin myös täysin uudenlaista väliaikajärjestelmää, jolla saa tarkkoja tietoja eri kisamatkan osuuksista. Ajatus järjestelmälle tuli suunnistuksesta ja emit-ajanottojärjestelmästä.

Lauantai huipentui Ideaparkin keskusaukiolla järjestettyihin normaalimatkojen parhaiden palkitsemiseen. Kaikkiaan 200 palkittua saivat arvoisensa tilaisuuden keskusaukiolla.

LeKi:n 16-vuotiaiden poikien viestijoukkueen Samuel Suoniemi laskettelee vauhdikkaasti. Kuva: Jani Huurne

Kisalaiset hyvillä sijoituksilla

Lempäälän omat juniorit pärjäsivät myös mukavasti. Pronssijoukkue hävisi loppusuoran venytyksellä hopean 0,3 sekunnilla ja kultaankin eroa tuli vain neljä sekuntia. Huiman tyttöjen saavutuksesta tekee heidän ikänsä: kaikki olivat alaikäisiä14-vuotiaiden sarjassa, Hetta 13-vuotta ja Ella Noora ja Oona 11.

Hilla Niemelä hiihti myös upean viikonlopun 16-vuotiaiden sarjassa. Sprintissä hän oli viides ja normaalimatkalla neljäs. Viestissä LeKin joukkue oli sijalla 19. 14-vuotiaiden poikien viestijoukkue oli sijalla 10.

Hopeasompa-finaalien menestyjäseuroja olivat Kouvolan Hiihtoseura ja Valkeakosken Haka. Kouvola kahmi etenkin viestimitaleja ja Haka useita henkilökohtaisia mitaleja.

14-vuotiaiden tyttöjen viestin loppuvenytys, jossa LeKi:n Oona Kaikkonen puristaa pronssia ja Ylöjärven Ryhti hopeaa. Kuva: Jani Huurne

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.