Suomi100 innoitti Sääksjärven pelisuunnitelijoita

Kasiluokkalaiskaksikko otti voiton kotiin pelinsuunnittelukisassa

Veera Vittaniemi ja Anna Immo suunnittelivat voitokkaan pelin Suomi100-teemalla. Kuva: Katariina Onnela

Oletko turisti, Matti Näsä vai Väinämöinen? Sääksjärven koulun kahdeksasluokkalaisten Veera Vittaniemen ja Anna Immon suomitietämystä testaavassa pelissä se selviää. Turistin tietämys on laihanlaista, mutta Väinämöinen voi jo paukutella henkseleitään, koska hallussa on iso tuohirepullinen faktaa.

Pirkanmaan kieltenopettajien järjestämässä kilpailun tehtävänantona oli suunnitella Suomi100-peli yhdellä tai useammalla vieraalla kielellä. Sarjoja oli omansa alakoululle, yläkoululle ja toiselle asteelle. Sääksjärven yläastetta käyville Veeralle ja Annalle pelin tekemistä lisätehtävänä ehdotti heidän englanninopettajansa Marketta Karttunen. Suunnittelu lähti käyntiin kysymysten laatimisella.

Kysymykset liittyvät esimerkiksi Suomen historiaan ja ne ovat tasoltaan helposta kinkkiseen. Kunka monta sinfoniaa Sibelius sävelsi? Entä mitä soitinta Väinämöinen soitti Kalevalassa? Kysymysten laatimiseen apua löytyi muun muassa Wikipediasta. Veera ja Anna paljastavat, että aivan kaikkiin kysymyksiin ei heiltäkään olisi vastausta löytynyt.  Kysymyksestä toiseen siirrytään noppaa heittämällä.

Kysymysten teon jälkeen kaksikko tuumi, että haluaisivat peliinsä hauskoja pelihahmoja. Anna piirsi pelilaudalle tietokoneen piirustuslaudalla viisi kaverusta: turistin, joulupukin poron, suomenruotsalaisen, Matti Näsän ja Väinämöisen. Oikeista vastauksista kerätyn pistesaldon perusteella selviää pelaajan menestys.

Veera ja Anna ovat aktiivisia oppilaita ja he tekevät mielellään ekstratehtäviä. He ovat osallistuneet muun muassa Maailmankansalaisena Pirkanmaalla -kilpailuun ja tehneet erilaisia portfolioita. Toiveissa on, että panostus näkyy myös kevään todistuksessa.

Juttua korjattu 6. kesäkuuta klo 14:12. Veeran sukunimi on Vittaniemi, ei Vittoniemi.

Pelilaudalla seikkailevat suomenruotsalainen, Matti Näsä, turisti, Väinämöinen ja joulupukin poro.

 

 

 

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?