Nenäpäivä Hakkarissa

Lauantaina 11. marraskuuta Hakkarin koululla järjestettiin lapsiperheille suunnattu Nenäpäivä-tapahtuma. Tuotolla rahoitetaan kehitysmaiden lapsien koulunkäyntiä sekä terveydenhuoltoa. Tapahtuman järjesti Hakkarin koulun oppilaskunta.

Ohjelma oli monipuolista. Oppilaat järjestivät lapsille ongintaa, satunäytelmän, tatuointi- ja lettipajan sekä väritysnurkan.

Kahviossa myytiin oppilaiden leipomia tuotteita. Kuva: Sonja Viljamaa

Paikalla oli myös kasvomaalari SalesDesing, taikuri Timo Tiikkainen, liikuntakeskus Hipan temppurata sekä LeKi:n salibandy jaoston pelipiste.

Oppilaat olivat leiponeet kahvioon leivonnaisia ja Lempäälän nuorisopalvelut grillasivat pihalla makkaraa. Onginta oli kova vetonaula, jokainen lapsi kävi onkimassa itselleen yllätyspussin. Taikurishow oli pidetty ja kasvomaalaajalle muodostui pitkä jono. Kahvio tuotti hyvin ja lopullinen tuotto oli 860 euroa.

Pia Westén ja Riikka Lehtinen organisoivat koko tapahtuman ja oppilaita oli mukana järjestelyissä noin 15. Apua kuitenkin saatiin myös muutamilta opettajilta sekä oppilailta. Aikaisemmin Hakkarissa ei ole järjestetty vastaavanlaista tapahtumaa, joten kaikki piti rakentaa tyhjästä.

Järjestäjien mukaan tapahtuma sujui hyvin. Kävijöitä oli suunnilleen 140 ja mitään suurempia ongelmia ei syntynyt. Palautteen perusteella tapahtuma sujui hyvin myös kävijöiden näkökulmasta.

– Pikkujuttuja olisi voinut tehdä toisin, mutta jatkossa nekin voidaan hoitaa paremmin, toteavat Pia ja Riikka yhdessä.

Tulevaisuutta ajatellen vastaavanlainen tapahtuma olisi helpompi toteuttaa, sillä pohjat olisivat jo valmiit. Jälkikäteen tapahtuman järjestäjilläkin on onnistunut olo ja tapahtuma voitaisiin järjestää joskus uudelleen.

Vierailijoiden mukaan tapahtuma oli todella halpa ja mukava. Kysymyksiin vastanneet olisivat innokkaita tulemaan vastaavaan tapahtumaan myös tulevaisuudessa. Suurin osa kävijöistä oli löytänyt tapahtuman kollegoiden, sukulaisten tai Facebookin kautta.

Teksti: Sonja Viljamaa, Lempäälän-Vesilahden Sanomien tet-harjoittelija

 

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?