Sääksjärvelle kolmas esiopetuksen ryhmä?

– Esioppilaita on kunnassa paljon ja epätasaisesti, ja siksi oppilaaksiottoalueisiin ollaan suunniteltu muutoksia, taustoittaa Lempäälän sivistysjohtaja Nina Lehtinen.

Tähän liittyen Lempäälässä on virinnyt keskustelu Kuljun ja Sääksjärven esiopetusjärjestelyistä. Kuljun ja Sääksjärven koulujen oppilaiden vanhemmille on lähetetty 16. toukokuuta kysely koskien halukkuutta siirtää lapsi esiopetusryhmään oppilaaksiottorajan ulkopuolella olevaan kouluun. Käytännössä Sääksjärveltä Kuljuun.

Sääksjärvellä ja Kuljussa tilanne on se, että tulevilla oppilasmäärillä eskariryhmistä on muodostumassa ylisuuria. Kuljussa esiopetuksessa on syksyllä aloittamassa 86 oppilasta 4,5 ryhmässä ja Sääksjärvellä 46 oppilasta 2,5 ryhmää kohden. Molemmat siis ylittäisivät suositellun 20 oppilaan ryhmäkoon.

Kuljuun on kaavailtu viidennen opetusryhmän perustamista, jossa olisi alkuun noin 13 oppilasta.

– Tehdyn kyselyn perusteella kuljulaiset vanhemmat ovat kuitenkin tyytyväisiä, eivätkä halua, että viides ryhmää perustetaan.

Lempäälän kunnan sivistyslautakunta on käsitellyt kunnan esiopetustilannetta ja vanhemmilta tulleen palautteen pohjalta Nina Lehtinen on esittämässä maanantaina 21.5. kokoontuvalle kunnanhallitukselle esiopettajan virkasuhteisen tuntiopettajuuden perustamista, ja että Sääksjärvelle perustetaan kolmas esiopetusryhmä.

– Tehostettua tukea tarvitsevia oppilaita on kouluissa yhteensä 17 oppilasta, johon kunta osoittaisi erityisesiopettajan tukipalvelua. Kuntaan muuttavat esioppilaat sijoitettaisiin tähän Sääksjärvelle perustettavan esiopetusryhmään, Lehtinen kertoo.

– Olemme halukkaita löytämään ratkaisun tilanteeseen, hän toteaa.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
Tutustu 5 viikkoa vain 1,90 €.