Osuuspankin kassapalveluaikoja supistetaan Lempäälässä – pankinjohtaja: kävijämäärien suunta on laskeva

Tampereen Seudun Osuuspankki, eli OP Tampere, supistaa kassapalvelujen aukioloaikoja Lempäälässä. Lempäälän toimipisteeltä saa ensi vuonna kassapalveluja kahtena päivänä viikossa, maanantaisin ja keskiviikkoisin, kun niitä vielä tällä hetkellä saa viitenä päivänä viikossa.

1. helmikuuta alkaen kassapalvelut ovat avoinna maanantaisin ja keskiviikkoisin kello 10–16.30.

Muutosta OP Tampere perustelee sillä, että pankkiasioita hoidetaan yhä enemmän verkossa ja mobiilisti toimipisteissä asioimisen sijaan.

Pankinjohtaja Kirsi Välimäki OP Tampereesta kertoo, että toimipisteiden kassapalveluiden asiakasmääriä on seurattu pitkään. Päivittäiset kävijämäärät ovat hänen mukaansa paikkakunnasta riippumatta samankaltaisia, ja suunta on laskeva.

– Kuukauden ensimmäiset päivät ja eläkkeen maksupäivien aamut ovat yleensä kiireisempiä, muina päivinä on todella paljon rauhallisempaa. Tasaisempi asiakasvirta päivän ajalle nopeuttaisi asiakkaiden asiointia, kassapalvelupisteiden määrä kun on rajallinen. Vielä tänä vuonna veronpalautukset aiheuttavat ruuhkaa kassapalveluissa joulukuun päiville, Välimäki selvittää.

– Kassapalvelupisteessä asiointi on pääsääntöisesti rahan nostoa, tilisiirtoja, verkkopalvelun käyttöön liittyviä asioita, kuten avainlukulistojen noutoa, maksuosoituksia. Suurimman osan asioista voi jo hoitaa digitaalisesti. Muutoksen jälkeenkin meillä on edelleen kassapalvelua jokaisessa toimipisteessämme. Kaikille asiakkaille digiasiointi ei kuitenkaan ole helppoa, ja haluammekin panostaa myös digitaitojen opastamiseen. Taidot helpottavat asiointia myös muiden palveluntuottajien kanssa, kuten verottajan, KELAn, Omakannan, jne, Kirsi Välimäki sanoo.

– Hämeenkadun uudistuvaan kassapalvelupisteeseen lisäämme kassapalvelupaikkojen määrää keväällä 2019.

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.