Pariskunnan 15. kesä Villa Hakkarissa jää viimeiseksi

Katja ja Arto Rastas ravintola-alan parhaat yrittäjät

 

Yrittäjäpariskunta Arto ja Katja Rastas palkittiin ravintola- ja keittiöalan Pro-gaalassa vuoden yrittäjinä. He uurastavat muun muassa Villa Hakkarissa, Helsingin Kulinaarisessa Instituutissa, ravintola Periscopessa ja Penélopessa.

Ravintoloiden ja ammattikeittiöiden kovimmat ammattilaiset palkittiin valtakunnallisesssa PRO-gaalassa 31. tammikuuta. Puolet tunnustuspalkinnoista matkasi voittajien mukana pääkaupunkiseudun ulkopuolelle.

Finlandia-talossa järjestetyssä tilaisuudessa juhlittiin 17. kerran ammattitaitoa ja osaamista. Ravintola-, kahvila- ja suurkeittiöammattilaisista poimittiin 15 kategoriassa parhaat.

Yrittäjä-sarjan voittivat tänä vuonna etenkin tamperelaisesta ravintolamaailmasta tutut Katja ja Arto Rastas Lempäälästä. He ovat laajentaneet yritystoimintaansa viimeisen vuoden aikana merkittävästi avattuaan ensin keväällä Tampereella Periscope-ravintolan ja syksyllä Helsingissä Penélopen yhteistyössä Hans Välimäen kanssa.

Nuoret, innovatiiviset ja rohkeat yrittäjät Katja ja Arto Rastas pyörittävät yritysrypästä, johon kuuluu useita ravintoloita, Ravintola Periscope, Dining 26 by Arto Rastas, Ravintola Villa Hakkari, Ravintola Penélope, Hella & Huone Deli sekä Helsingin Kulinaarinen Instituutti ja Arto Rastas Catering.

Jatkuvasta laajentumisesta huolimatta yrittäjät ovat palkintoperusteiden mukaan läsnä työntekijöidensä arjessa.

Pariskunta on ollut mukana yritystoiminnassa vuodesta 2004 lähtien ja pyörittää nyt 3,35 miljoonan euron liikevaihtoa.

 

Arto Rastas sanoo tunnustuksen tuntuvan hienolta.

– Alalla tämä on tosi arvostettu palkinto. Pitkän uran tehneenä mieltä lämmittää varsinkin se, että palkinto tuli juuri tässä kategoriassa.

25-vuotisen uran ravintola-alalla tehnyt Arto Rastas tuli 14 vuotta sitten Lempäälään ja puolisonsa Katja Rastaan isän Gero Hottingerin perustaman Villa Hakkarin sompaimiin. Nyt ravintolaura päättyy Lempäälässä ensi kesän jälkeen.

– Meillä tulee Villa Hakkarissa viidestoista kesä. Siihen on hyvä päättää, sanoo Arto Rastas, joka ei ole jättämässä tarjousta Lempäälän kunnan tarjouskilpailuun kahvila-ravintolatoiminnan jatkamisesta Hakkarin kartanossa.

– Selkä suorana lähdetään, ilman katkeruutta. Mutta vähän kieltämättä harmittaa, millä tyylillä asia meidän toimivien yrittäjien suuntaan tuotiin. Olisin toiminut enemmän avoimuutta, tässä on kuitenkin kysymyksessä meidän elinkeino ja  toimeentulo, ei pelkkä kiinteistö tai rakennus, sanoo Rastas Lempäälän kunnan  suuntaan.

 

Yksi kommentti

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?