Kysely: Saako omistaja päättää talonsa värin?

LVS uutisoi viime viikolla vesilahtelaisesta talonomistajasta, joka on maalannut talonsa vaaleanpunaiseksi. Väri on kunnan mielestä huomiota herättävän kirkas, ja se poikkeaa alueella rakennustapaohjeessa suositelluista väreistä. Kunta on nyt velvoittanut 5000 euron uhkasakolla talonomistajan maalaamaan talonsa toisella värillä.

 

Saako omistaja päättää talonsa värin?

 

Nyt puhuu vaaleanpunaisen talon omistaja: ”Talon väri ei vaihdu”

 

Kirkas vaaleanpunainen ei käynyt Vesilahdessa – talon omistajalle maalausvelvoite ja 5000 euron uhkasakko

 

 

 

 

Kommentit (2)

  1. tapiorasi

    Vesilahden Rakennus- ja ympäristölautakunta perustelee uhkasakkoa kulttuurihistoriallisilla maisema-arvoilla. Miten Vesilahden kunta toteuttaa tätä omassa rakentamisessaan? Kauniit perinteiset peltomaisemat on pilattu. Mielestäni kummallisen näköinen kirjasto ei kuulu keskelle peltoa.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?