Sami Laakso pyörsi lopetuspäätäksensä ja auttaa LeKiä uuteen nousuun

LeKin Mestis-joukkueen kippari Sami Laakso on jo aloittanut pudotuspeliparran kasvattamisen. Kuva: Antti Raunio

Viime huhtikuussa raskaan Mestis-kauden jälkeen Lempäälän Kisan kasvattama jääkiekkoilija Sami Laakso oli uupunut. Fyysisesti ja henkisesti. Kapteeni oli kärsinyt toistuvista loukkaantumisista, mutta oli kammennut itsensä perilempääläisellä sisulla aina uudelleen pelikuntoon.

Kun kausi Mestiksessä oli ohi, olivat lopettamismietteet päällimmäisinä mielessä. Laakso totesi haastattelussa heti viimeisen Mestis-pelin jälkeen, että oma peliura loppuu 27-vuotiaana ”90 prosenttisen varmasti”.

– Se kymmenenkin prosenttia jatkamisen puolesta tarkoittaa vaan sitä, että elämässä ei koskaan tiedä mitä tapahtuu. Mestis on niin raaka sarja, että kun sitä pelaa ja tekee normipäivät töitä, ei muuhun elämään jää mitään aikaa, sanoi Laakso huhtikuussa.

Elokuussa miehen mieli on muuttunut.

– Lähtökohtana on, että yritän jeesata tätä uutta projektia parhaani mukaan niin taustalla kuin kaukalossakin. Kun ennen kaikki muu elämä jousti jääkiekon vaatimusten mukaan, niin nyt lätkä on enemmänkin harrastus, joka joustaa perheen ja työn vaatimuksille, sanoo Laakso, joka siis tekee paluun LeKin ensi kauden kakkosdivisioonajoukkueeseen.

– Viime kauden jälkeen olen lepuuttanut kroppaani, palautuminen otti oman aikansa. Ajatus on, että olen kaukalossa kunnon tikissä kevätpuolella, kun ratkaisupelit alkavat. Ajatushan on, että LeKi nostetaan Suomi-sarjaan nopealla aikataululla, sanoo rakennuspuolen työnjohtajan töitä tekevä ja juuri näillä hetkillä isäksi tuleva Sami Laakso.

LUE LISÄÄ AIHEESTA:

LeKin edustuskiekkoon halutaan saada vauhdikas uusi alku

Kahden LeKi-legendan kiekkourat katkolla

Sami Laakso: Mestis-kausi ollut kirjan arvoinen tarina – ”täytyy löytää Lempäälään uusi tori”