Katulätkävaltikka palasi Lempäälään vuoden tauon jälkeen – HC Puutuneet Jalat neppaili itsensä Suomen mestariksi

 

HC Puutuneet Jalat pelasi itsensä SM-kullalle Helsingin finaaliturnauksessa. Kuva: Street Hockey Tour

Katulätkän eli street hockeyn Suomen mestaruus palasi Lempäälään yhden vuoden tauon jälkeen. Viime vuosina lajia oli hallinnut lempääläinen NY Rillataan, joka voitti SM-kultaa 2017 ja 2015 ja SM-hopeaa 2016. Vuonna 2019 saatiin uusi lempääläinen mestari, kun Helsingissä pelatun finaaliturnauksen voitti HC Puutuneet Jalat.

Katulätkä on jääkiekosta versioitu ulkona kovalla alustalla pelattava mailapeli. Kiekon sijasta peliväline on kova katulätkäpallo, mutta maalivahdit ovat kuin jääkiekosta ja muutenkin lajien yhtäläisyyden tunnistaa selvästi.

Lähes kokonaan lempääläisistä pelaajista koostuva HC Puutuneet Jalat ei hävinnyt koko kesänä yhtään katulätkäpeliä. Porin karsintaturnauksesta irtosi turnausvoitto, ja Helsingin finaaleissa alkulohkossa tuli yksi tasapeli. Muut viisi peliään joukkue voitti selvästi.

Joukkueen pisteykköseksi nousi kahdeksalla tehopisteellä Teemu Reima. Häntä säesti vahvasti seitsemän pisteen Alex Hukki. Maalia vartioi koko kesän kaikissa peleissä Aleksi Nieminen. Finaalissa HC Puutuneet Jalat voitti Texas Peten puhtaasti maalein 4–0.

– Emme kyllä uskoneet mestaruuteen etukäteen, aikamoinen yllätys oli! Meillä kävi otteluohjelmien kanssa hyvin, kun emme kohdanneet missään kohtaa NHL-tähtien joukkueita, kertoo joukkueen maalivahti Aleksi Nieminen.

– Katulätkäpeleissä on mukana aika koviakin nimiä, esimerkiksi Aleksander Barkov, Miro Heiskanen ja Roope Hintz olivat tänä vuonna pelaamassa.

HC Puutuneet Jalat -joukkueessa pelasivat Aleksi Nieminen, Kalle Laine, Miika Rissanen, Toni Veijalainen, Valtteri Virtanen, Tuomas Laine, Jere-Matias Alanen, Teemu Juppala, Teemu Reima, Arttu Hukki, Alex Hukki ja Toni Karppinen. Joukkueenjohto, valmennus ja huolto: Toni Karppinen, Santeri Virtanen.

HC Puutuneiden Jalkojen ottelut finaaliturnauksessa:

Alkulohko:
HC Puutuneet Jalat–Toteemi 0–0
HC Puutuneet Jalat–Floppi 8–1

Neljännesvälierä:
HC Puutuneet Jalat–HotShots 4–0

Puolivälierä:
HC Puutuneet Jalat–HC Väsyneet Jalat 2–1

Välierä:
HC Puutuneet Jalat–Joukkue 3–2

Finaali:
HC Puutuneet Jalat–Texas Pete 4–0

TURNAUSTILASTOT

HC PUUTUNEET JALAT -JOUKKUESIVU

LUE LISÄÄ AIHEESTA

Tossulätkän SM-kulta Lempäälään