Varotaan pieniä kulkijoita

Veijo Niemi. Kuva: Timo-Olavi Jalkanen

Koulut alkavat ja ekaluokkalaiset kulkevat yksin liikenteen keskellä. Nyt tarkkana ja pieniä opastaen. Aikaisempina vuosina poliisina toimiessani koulujen nurkilla seurasinkin, kuinka liikenneoppi kouluun kulkijoille ja varovaisuuspyyntö isoille ajajille oli mennyt perille. Yhdessä tsempaten hyvä tulee.

Tämä kesä on autolla ajettu leppoisasti helteen ja kuivuuden keskellä pehmeän kuumalla asfaltilla. Pian taas sateet alkavat. Kannattaa katsoa renkaiden kunto ja varmistaa oikeat rengaspaineet. Jos urasyvyys kuluneilla renkailla on pieni, vesiliirron riski kasvaa huimasti.

Tilannenopeutta kannattaa alentaa varsinkin jos sateisella tiellä on syvät ajourat. Sallitullakin nopeudella renkaiden vedenpoistokyky voi olla riittämätön, jolloin ne nousevat vesipatjan päälle eikä autoa voi ohjata. Maltti on valttia.

Veijo Niemi
kansanedustaja

 

LUE LISÄÄ:

Veijo Niemi: Kesä on suomalaisten parasta aikaa

TERVE!

Tämä sisältö on lehden tilaajille.
LVS DIGI tutustumistarjous 8 viikkoa 3,90 €.