Tulikuuma kärkikaksikko ratkaisi Loiskeelle

Kuva: Kari Etelä
Kosovolaisjuurinen Berat Grabovci on yksi koko 2000-luvun parhaista pelaajista, joka on edustanut jalkapallossa Sääksjärven Loisketta.

Sääksjärven Loiskeella on riveissään juuri nyt koko 2000-luvun kuumin kärkikaksikko. Balkanilaiskaverukset Osma Fation ja Berat Grabovci tekevät kolmosdivarin tasolla lähes mitä lystäävät. Loiskeen tuorein voitto lukemin 3–1 kuittaantui ACE:sta kyseisten herrojen tehohetkeen.

Peliminuuttien 31–35 välillä Fation iski pallon kahdesti ja Grabovci kerran ohi hervantalaisveskarin. Etenkin 2–0-maali oli Fationilta upea taidonnäyte. Molari Tuomas Mäkinen avasi pitkällä pallolla vasempaan laitaan, josta Fation ensiksi juoksi pallon kanssa ohi ACE-pakista ja kuljetti ja kuljetti aivan päätyrajalle asti, mistä vippasi upeasti pallon vastustajan maalin takakulmaan.

Grabovcin maalisaldo näyttää 14 tehtyä osumaa, Fationin kahdeksaa. Seuraavaksi paras loiskelainen eli toppari Joel Mattjus on tehnyt kaksi maalia.

Kaksi perättäisvoittoa on vankistanut Loiskeen asemaa sarjataulukossa jonkin verran, sijoitus on nyt kahdeksas. Eroa viidenteen sijaan on kaksi pistettä ja putoamisviivalle kuusi. Seuraavaksi Loiske iskee kotonaan 18. elokuuta Forssan kimppuun ja tästä kolmen päivän päästä eli 21.8. vieraskentällä TPV/2:sen kimppuun.

Nelosdivarissa LeKi-futis hävisi FC Melodylle lukemin 2–4 Miro Hiltusen ja Panu Niskasen tehdessä lempääläismaalit. LeKin tie nelosessa päättynee ainakin vuodeksi tulevana syksynä.

Vitosdivarissa Loiskeen kakkostiimi on sarjanelosena. Kotikentällä Mäntän Valo kaatui komein lukemin 6–3, mutta vieraspelissä täysin afrikkalaistaustaisilla pelaajilla operoiva TAS oli maalein 4–1 Loiskeen reservejä parempi.

LUE LISÄÄ LOISKEESTA:

Loiske teki superyllätyksen Nokialla

Loiske läkähtyi, taululle 1–7-tappio

Loiskeelle tyly Hämeenlinnan-reissu