Kaksi LeKi-urheilijaa Ruotsin kaatoon nuorissa – Santeri Kuusiniemen vamma muutti valintasuunnitelmia

Kuva: Veli-Matti Ranta
Santtu Heikkinen (vasemmalla) ja Manu Mäenpää lähtevät tulevaksi viikonlopuksi yleisurheilemaan Ruotsiin perinteiseen maaotteluun.

Korkeushyppääjä Manu Mäenpää sekä estejuoksija ja maileri Santtu Heikkinen nuoriin alle 17-vuotisiin. Siinä kaksi lempääläisatleettia, jotka edustavat Suomea Tukholmassa pidettävässä klassisessa Suomi–Ruotsi-yleisurheilumaaottelussa 24–25. elokuuta.

Aitajuoksija Santeri Kuusiniemi olisi myös valittu mukaan, aikuisten maaotteluun 110 metrin aitajuoksuun, mutta viikonloppuna tullut jalkavamma esti osallistumisen.

Santeri Kuusiniemen paikka olisi varmistunut, kun hän juoksi Vuosaaressa kahdessa eri kisassa ajat 14,33 ja 14,43. Oleellisinta maajoukkuevalinnalle oli, että Santeri voitti pahimmat uhkaajansa Valtteri Kalliokuljun ja Viktor Kanteleen. Samoissa kisoissa tuli myös vamma, joka esti lopulta osallistumisen ja valinnan. 110 metrin aitoihin valittiin Elmo Lakka, Ilari Manninen ja Kallionkulju. Kuusiniemi voitti juuri SM-hopeaa Kalevan kisoissa samalla matkalla.

Santtu Heikkinen urakoi maaottelussa sekä 2 000 metrin esteet että 1 500 metriä. Manu Mäenpää tekee arvokisadebyyttinsä kovassa seurassa, sillä tilastoissa ruotsalaisnuoret ovat selkeästi ennätyksensä 192 tällä kaudella hypännyttä Manua edellä.

LUE LISÄÄ AIHEESTA:

Nuorten yleisurheilun SM-kisoista kirkkaita tuliaisia

Santeri Kuusiniemi ennätyksellään SM-hopeaa 110 metrin aidoissa!

Nuorten yleisurheilukisoista 15 piirinmestaruutta ja peräti 51 mitalia Lempäälään