Enemmän melua ja kovempaa kaahausta kuin koskaan aikaisemmin – Tampereentiellä ajetaan kuin kiihdystyskaistalla

Tampereentiellä kaahaillaan moottoripyörällä lähes joka ilta. (Kuvituskuva)

Mopot ja moottoripyörät kuuluvat kesään, mutta tänä kesänä Tampereentien varressa on saatu kuulla enemmän melua ja nähty kovempaa kaahausta kuin yhtenäkään kesänä aikaisemmin.

Pakoputkivikaiset mopot pörisevät ja muoviluodit ts. katteelliset moottoripyörät ujeltavat ei enää yksin perjantaisin vaan melkeinpä joka ilta.
Muutama havainto ja vinkki em. ajopelien käyttäjille.

Kovaa ääntä pitävä, hitaasti etenevä mopo tai skootteri kiinnittää huonolla tavalla huomiota. Kun ääni ei vertaudu millään asteikolla näyttävyyteen ja mopo etenee mopon vauhtia, on lopputulos väistämättä onnetonta seurattavaa.

Mopon ajaja saa kyllä huomiota, mutta pörinää katsellessa herää monella säälin tunne; onko laitteessa jotakin vikaa tai eikö ajajalla ole rahaa hankkia ehjää pakoputkea.

Kuokkalan suoralla on tänä kesänä kyykkypyörillä ylitetty 100 kilometrin tuntinopeus useaan otteeseen. Herää kysymys miksi? Mitä ideaa on ajaa taajaman halki tolkuttomalla ylinopeudella?

Lopputuloksena on ennen pitkää kolari ja/tai roimat sakot ja kortin menetys.

Tuskinpa kukaan kaahaajan näkevä peukkua heiluttaa. Eivät ainakaan toiset motoristit.

Parempi on ottaa mallia vaikkapa vanhojen klassikkoautojen omistajista. He ajavat autoillaan tyylikkäästi nopeusrajoitusten mukaan, jos eivät jopa hiljempaa.

Ideana on pitää auto kunnossa ja toisaalta saada huomiota hienolle ajopelille.

Kommentointi on suljettu.