Missä viipyvät Lempäälän taidenäyttelytilat?

Tulevaa Lempäälä-taloa koskevasta artikkelista ilmeni, että talon ulkoasu miellyttää silmää ja sisätiloihinkin on saatu kiitettävästi mahdutettua urheilutilojakin.

Mutta missä viipyvät Lempäälän taidenäyttelytilat? Naapurikunnissa julkisia tiloja tarjotaan ympäri vuoden taidenäyttelyitä varten: Kangasala-talossa on loistavasti yhdistetty saman katon alle sekä elokuvateatteri että upea näyttelytila saman katon alle. Urheilua varten siellä toki ei ole tiloja. Samoin Pirkkalassa ja Vesilahdessa taide-elämysten tarjoaminen on nähty tärkeänä osana kunnan tarjoamia palveluita.

Tämän hetken näyttelypaikat: vanha asema ja Ehtookoto (kieltäydyn kutsumasta paikkaa Kotokampukseksi, koska se ei ole oppilaitos) eivät ole missään nimessä riittävät: niissä järjestetään myös muuta toimintaa ja aukioloajat ovat rajalliset, sijainti on hankala, tilat ovat ahtaat ja rauhattomatkin.

Olen urheilun ystävä, mutta mielestäni Lempäälän päättäjät voisivat laajentaa näkemystään ruumiinkulttuurista myös henkisen kulttuurin suuntaan.

 

Niina Valtaranta