Vesilahdessa vietetään tänään lantuntäyteistä päivää – Maista lanttumuffineja, laula lanttukaraokea tai jännitä mukana, kenellä on Vuoden suurin lanttu

Vesilahdessa on kekrihengessä ja lantun lumoamina kehitetty uusi tapahtuma, Lanttujaiset. Kautta aikain ensimmäiset Lanttujaiset pidetään lauantaina 12. lokakuuta kello 11–22 Vesilahden Rautialassa osoitteessa Rautiala 17.

Päivällä kello 11–18 on ohjelmaa koko perheelle; markkinat, kirpputori, buffetissa lanttu- ja muita herkkuja sekä kivaa tekemistä lapsille, Mikä ihmeen lanttu? – tietoa lantusta lantun syntysijoilla -keskustelutilaisuus ja lanttureseptikilpailussa keittiömestari Arto Rastaan valitseman voittajareseptin julkaiseminen. Illan kello 18–22 lanttutansseissa on kunnanjohtaja Tuomas Hirvosen vetämän lanttukaraoken lisäksi lantturivitanssiharjoittelua Hovin Ratsutilan isännän Matti Hovin johdolla sekä Narvan Soittokunnan perinteistä tanssimusiikkia.

Tapahtuma järjestetään yhteistyössä kunnan yrittäjien ja kolmannen sektorin toimijoiden kanssa.

Ajatus Lanttujaisista tuotiin esille vesilahtelaisen Joutohetkien seuran ideoimana ja sen äitinä on toiminut seuran vetäjä Pirjo Hakuni. Tapahtuma juhlistaa kulunutta kunnan pian päättyvää 150-vuotisjuhlavuotta.

 

Lue myös:

Vesilahdessa on muutakin kuin kurkia, Laukon kartano ja värikäs kirkkoherra – Lantusta uusi mainosvaltti?

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?