Höyryveturi puksuttaa sunnuntaina Lempäälässä: Pikku-Jumbolla pääsee Tampereelle ja takaisin

Sunnuntaina 14. huhtikuuta on mahdollista hypätä aidon höyryveturin vetämään museojunaan. 

Tulevana viikonloppuna voi kokeilla vanhan ajan junamatkustamisen tunnelmaa, kun höyryveturi puksuttaa sunnuntaina 14. huhtikuuta Tampereelta Lempäälään ja takaisin. Haapamäen Museoveturiyhdistys ry ajaa kaksi edestakaista höyryjunavuoroa.

Junaa vetää höyryveturi Tk3 1136, lempinimeltään Pikku-Jumbo vuodelta 1947.

Pikku-Jumbo lähtee Lempäälästä kello 12.15 ja 14.12. Matka Tampereen ja Lempäälän välillä kestää noin puoli tuntia.

 

Pikku-Jumbolla on perässään aitoja 1950-luvun puukorisia matkustajavaunuja, sekä hieman uudempia, mutta jo museoikään ehtineitä sinisiä teräskorisia matkustajavaunuja.

Junassa on myös ravintolavaunu, jossa on tarjolla kuumia ja kylmiä virvokkeita sekä pientä suolaista ja makeaa purtavaa. Vaunuissa on lämmitys sekä wc.

Liput myydään junassa, maksuvälineenä käyvät maksukortit ja käteinen. Lisätietoa ja lippujen hinnat löytyvät yhdistyksen verkkosivuilta.  Lastenvaunuja ja muuta tavaraa voi kuljettaa junan konduktöörinvaunujen matkatavaraosastoissa.

 

Tampellan tehtailta Tampereella valmistunut Pikku-Jumbo on kevyt tavarajunahöyryveturi, jollaisia käytettiin 1920-luvun loppupuolelta aina 1970-luvulle saakka. Vaikka Pikku-Jumbot oli tarkoitettu ensisijaisesti tavaraliikenteeseen, käytettiin niitä säännöllisesti myös henkilöjunien vetäjinä.