Vesilahdessa sähköpyöräkokeilu, talkoita ja pretzeleitä… – Käynnissä on kestävän kehityksen viikko

Kestävän kehityksen viikkoa vietetään valtakunnallisesti 25.9.–1.10. Tapahtumaviikolla nostetaan esille hyviä esimerkkejä maaseudulla tehdystä kestävän kehityksen työstä.

Tapahtumaviikkoon osallistuu myös vesilahtelaisia ja lempääläisiä toimijoita.

Lempäälässä viikkoon voi osallistua Lastusten kyläyhdistyksen tapahtumassa torstai-iltana 28. syyskuuta, jossa Juha Kuisma kertoo Lastusten koulun vanhalla puolella (Lastustentie 518) maakellarin rakentamisen vaiheista.

Vesilahdessa viikkoon voi osallistua muun muassa tiistaina 26. syyskuuta, kun Lammasniemessä järjestetään kestävän kehityksen saunailta. Saunomisen lisäksi jaossa on energiansäästöön liittyvää infoa.

Keskiviikkona 27. syyskuuta Vesilahden kirjastolla järjestetään sähköpyöräkokeilu osana seudullista kestävän liikkumisen hanketta. Samalla saa lisätietoja sähköpyörien käytöstä ja paikan päältä voi myös hakea omaan pyöräänsä maksutta punaisen takavalon ja pinnaheijastimet.

Lauantaina 30. syyskuuta Kurjen ekokylässä Saunavainiossa talkoillaan. Etukäteen ilmoittautuneille on tarjolla monenlaisia talkootehtäviä puutarha- ja pihahommista ulkorakennusten kunnostukseen.

Lauantaina järjestetään myös Narvan kylän oma Oktoberfest-tapahtuma Ylä-Narvantie 5:ssä. Tilan pihalla on muun muassa traktoreita kuudelta eri vuosikymmeneltä ja kahviossa on myynnissä Oktoberfest-teemalla saksalaistyyppisiä pretzeleitä, grillimakkaraa ja oman tilan luomulihasta valmistettuja grillivartaita. Järjestäjänä on Narvan Maatilamajoitus Helenan Kanat ja Kammarit.

Rämsöössä järjestetään 1.–8. lokakuuta kierrätettävän tavaran talkoot. Teatterista ja tapahtumista kertynyttä puu- ja tekstiilimateriaalia ja tarpeistoa järjestellään ja lajitellaan kierrätykseen sekä varastoja siivotaan (talkoillaan useampana päivänä). Järjestäjänä Rämsöön kyläkerho ry.

Pirkanmaalla kestävän kehityksen viikkoa koordinoi Pirkan Kylät ry.