Pärinää, paloautoja, laamoja ja lampaita – Olkkarin Wappu tuo vappuhulinan Lempäälän Kirkkotorille

Olkkarin Wappu kokoaa ihmiset yhteen vappuherkuttelun ja hauskan tekemisen äärelle. Tänä vuonna mukana ovat myös Loimusalon laamat ja Tikanmäen tilan lampaat. Kuva: Markus Perko

Olkkarin Wappu levittäytyy vapunpäivänä 1. toukokuuta kello 10 alkaen Lempäälän Kirkkotorille ja sen ympäristöön.

Koko perheelle sopivassa hyvän mielen tapahtumassa on myynnissä simaa, tuoreita munkkeja, kahvia, makkaraa ja peura- sekä kasviskeittoa.

Tapahtuman toteuttavat kymmenet vapaaehtoiset talkoolaiset. Taustalla on Lempäälän seurakunta.

 

Kirkkotorilla ja Lempoisten seurakuntatalon takana Atrantiellä voi tutustua Gospel Riders -moottoripyöräkerhon moottoripyöriin, Loimusalon laamoihin (kello 11–13), Tikanmäen tilan lampaisiin ja Lempäälän VPK:n kalustoon, joka on paikalla hälytysvarauksella.

Lempäälän urheiluautoilijoiden ura-autorata on Kierrätyspuodin alakerrassa.

Lisäksi alueella on ainakin posetiivari ja minigolf-rata. Sisällä seurakuntakeskuksessa voi osallistua piirustuskilpailuun, kasvinistutukseen, ongintaan ja kasvomaalaukseen. Myös Suomen Punaisen Ristin Lempäälän osasto esittelee toimintaansa. Tapahtumassa musisoi Mia Joki & Family.

Olkkarin Wapun aikana Atrantiellä sijaitsevat lähetyskirpputori Toivontori ja Kierrätyspuoti pitävät ovet avoinna.

Seurakunnan toimintapisteiden myyntitulot menevät lyhentämättömänä naisten ja tyttöjen turvakoti Kimbilion hyväksi Tansaniaan.

 

Tänä vuonna Olkkarin Wappu osallistuu Miljoona roskapussia -kampanjaan. Voit kerätä tullessasi roskia matkasi varrelta ja jättää roskapussin Kirkkotorille jäteastiaan. Roskapusseja on saatavilla myös paikan päällä.

Tapahtuman jälkeen Pyhän Birgitan kirkossa on kansanmusiikista ammentava Suomalainen messu kello 15 alkaen. Klassikoksi noussut messu rakentuu Lasse Heikkilän mukaansatempaavien laulujen ympärille.

 

Teksti: Marita Miettinen