Äänessä-näyttelyssä tutkitaan äänen eri muotoja

Kuulitko – mikä rapina, kolina ja helinä? Kulttuurikeskus PiiPoon uudessa toiminnallisessa ääninäyttelyssä tutkitaan ääntä ja sen eri muotoja. Näyttely on moniaistinen, kehittyvä, muuntuva sekä osallistujien näköinen ja kuuloinen.

– Näyttely johdattelee lapset tuottamaan ääniä kehollaan sekä materiaalein, ja käyttämään ääntään myös demokratiakasvatuksellisessa mielessä. He pääsevät myös hiljentymään äänien äärelle ja kuuntelemaan omaa sisäistä ääntään, kertoo näyttelystä vastaavan työryhmän jäsen, taidekasvattaja ja yhteisötaiteilija Katja Kähkönen.

 

Näyttelyyn liittyvissä taidepajoissa saadaan ääni kuuluviin ja näkyviin; pajoissa tehdään omia soittimia, tärkeiden äänten tötteröitä ja piirretään musiikkia. Näyttelyn ja taidepajojen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaa PiiPoon taidekasvattajista koostuva työryhmä.

Äänessä-näyttelyn avajaisia vietetään Kulttuurikeskus PiiPoossa Lempäälässä lauantaina 9. syyskuuta. Avajaisten ohjelmassa on suuria puheita ja pientä tarjoilua.

Näyttely on yleisölle avoinna viikoittain PiiPoon Lastenlauantaissa ja koulujen loma-aikoina 24. helmikuuta  asti. Näyttelyyn ja työpajoihin on vapaa pääsy.

 

PiiPoossa pääsee syksyllä harrastamaan teatteria ja sirkusta. Ilmoittautuminen lasten harrastusryhmiin on avoinna.

Aikuiselle yleisölle järjestetään 60+ kauppakeskuskävelyitä ja kulttuurituokioita aina tiistaisin 12. syyskuuta alkaen. Ukrainalaisperheille tarjotaan ukrainankielistä taidetoimintaa perjantai-iltaisin ja kerran kuukaudessa osana Lastenlauantaita.

Vauvat taiteilevat Vaunuväen treffeillä vuorotellen PiiPoossa ja Studio Bailassa joka toinen maanantai 11. syyskuuta alkaen.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?