Salibandyn aladivareissa runsas edustus Lempäälästä ja Vesilahdesta – paikallisissa joukkueissa pelaa useita kovia pistetykkejä

Lempäälä Sportin miesten edustus pelaa 4. divarissa. Kuva: Lempäälä Sport

Salibandyssa on hieno tilanne, sillä laji voi hyvin myös kilpatason alapuolella. Aladivareita on aina 6. divariin asti ja lohkoja on useita ympäri Suomea. Pirkanmaan alueellakin on useampi lohko alemmilla sarjatasoilla.

Lempäälän Toivot heiluttaa lippua 3. divisioonassa, mutta alemmissa sarjoissa pelaa useampi joukkue Lempäälästä ja Vesilahdesta.

Lempäälä Sportilla sekä miesten että naisten edustusjoukkue pelaa 4. divarissa. Miehet ovat Sisä-Suomen lohkossa 14 sijalla kuusi, kun joukkueita on kymmenen. Kauden saldo on tähän mennessä neljä voittoa ja yksi tasapeli kymmenestä pelistä. Pistehaukkana on ollut Heikki Kyllönen peräti 24 pisteellä.

– Nousimme täksi kaudeksi neloseen, ja kausi alkoi hyvin, vaikka pientä totuttelua uuteen sarjaportaaseen olikin. Tämän jälkeen kohdattiin hieman hankalampi jakso, kun tappioputki venyi neljän pelin mittaiseksi, mutta homma saatiin taas oikealle uralle ennen joulua. Lohko on todella tasainen niin pelien kuin sarjataulukonkin osalta ja pelejä on pelattu paljon ”ristiin”, kertoo Sportin vastuuvalmentaja Vesa-Matti Teppo.

Sportin naisten joukkue on sijalla neljä kahdeksan joukkueen lohkossa. 12 peliä on tuonut kuusi voittoa ja tasapelin. Helmi (20 pistettä) ja Heidi (17) Järvi sekä Miia Mikkola (18) ovat johtaneet joukkoja pisteidenteossa.

Miesten nelosta pelaa myös Vesilahden Visa. Visan ryhmä on todellinen monitoimijoukkue, osittain sama ryhmä pelaa kesällä myös jalkapalloa Visan logolla. Lohkossa 13 Visa on aivan sarjakärjen kintereillä kolmantena. Kymmenen peliä on tuonut kuusi voittoa ja kaksi tasapeliä. Topias Lammensalo on joukkueen pistepörssissä suorastaan ylivoimainen 21 pisteellä, joista 17 on maaleja.

Lempäälän Kisa perusti tällä kaudella uudestaan seuralle edustusjoukkueen, joka aloitti pelit kutosdivarista. Siellä meno onkin ollut vahvaa, LeKi on lohkonsa kärjessä, ja sarjanousu on mahdollinen. 13 pelistä voittoja on 12. Roope Miettinen on tehtaillut kovimmat tehot 12+11.

– Joukkue perustettiin viime syksynä tulevaisuutta silmällä pitäen. Ajatuksena on saadaan omille junnuille joukkue, jossa jatkaa aikuisiällä ja saada kovempia pelejä seuran A- ja B-junnuille, kertoo LeKin joukkuetta Matti Kuusjärven kanssa valmentava Jeremy Kurvinen.

– Joukkue koostuu nyt pääasiassa LeKin A- ja B-junioreista muutamalla kypsemmällä pelaajalla terästettynä. Tavoitteena on nousta ylöspäin sarjataso per kausi niin pitkälle kuin rahkeet riittäävät, ja nyt nousu vitosdivariin häämottää.

LeKin joukkue pelaa kutosdivaria. Kuva: Jeremy Kurvinen

LUE MYÖS:

Toivojen vuosikymmen alkoi upeasti

Visan ja LeKin salibandyjoukkueet yhdistyivät: Yhteistyöllä vahvemmaksi – seurojen välinen laajempi yhteistyö voisi muissakin tapauksissa auttaa harrastamista

LeKin salibandytoiminta kasvussa – tarvetta lisävuoroille ja uusille toimijoille