Lempo otti kauden päättymisen tyynesti, mutta pettyneenä vastaan

Kuva: Marko Panu
Esa Kunnari veti joukkojaan mestarillisesti läpi kauden. Lempo on nyt maan 11. paras seura miesten lentopallossa.

Torstai-iltana 12. maaliskuuta Hakkarin salilla oli koolla viitisentoista hiljaista ja vakavaa urheilijaa ja toimihenkilöä. Lempo-Volleyn ykkössarjaryhmälle tiedotettiin silloin, että lentopallon sarjatoiminta lakkaa ja kausi siis loppui siihen. Kun treenin aikana tuli lisäksi tieto, että myös harjoitteluun tulee kielto, alkoi lentopalloilijoilla aikaistettu kesäloma. Pelaajien reaktio alkoi kääntyä hirtehishuumorin puolelle. Jokainen tiesi, että nyt on kyse paljon isommista asioista kuin lentopallon iskeminen.

– Tässä on nyt niin kova hässäkkä kaikkialla päällä, ettei kauden loppuminen ole oikein ehtinyt realisoitua. Porukkamme oli niin mukava, että kyllä näiden äijien kanssa olisi jaksanut vielä seuraavat viikot Suomea kiertää pelaamisen merkeissä, ymppäsi hienoa työtä joukkueen peräsimessä tehnyt valmentaja Esa Kunnari ajatuksiaan sanoiksi.

Lempo saavutti ensimmäisenä toimintavuonnaan häikäisevän sijoituksen eli voitti ykkössarjan runkosarjan, joten se rankataan maan 11. parhaaksi lentopalloseuraksi miehissä. Nousutavoitetta maan pääsarjaan seuralla ei taloudellisista syistä ole, joten kevään päämääränä ja tavoitteena oli vain voittaa pudotuspelien jälkeen ykkössarjan mestaruus.

– Turha jossitella, miten pleijareissa olisi käynyt. Se on selvää, että tosi kova olisi sen sakin oltava, joka meidät olisi tieltään raivannut, Kunnari hymähti.

Lempon miesjoukkue pyöritti noin 40 000 euroan kausibudjettia, mikä piti sisällään ykkössarjan lisäksi kakkossarjajoukkueen, kaksi kuntosarjajoukkuetta ja ikämiessakit. Yhteensä Lempossa oli mukana miehissä viitisenkymmentä aktiivipelaajaa.

– Tästä kaudesta saamme taloudessa ok tuloksen, siitä kiitos hyville yhteistyökumppaneille ja mainoille yleisömäärille. Jos liigaan mielisi, pitäisi budjettia kasvattaa haarukkaan 150 000 – 200 000 euroa, mikä ei ole ainakaan nyt realismia, arvioi Lempon rahakirstun vartija Reijo Jakovuori.

Lempon seurajohto tiedottaa, että tahtotila nykyjoukkueen pelaajien ja valmennuksen kanssa jatkamiseen on suuri. Pelaajistolta on useammalta tullutkin selkeä signaali jatkamisen puolesta. Jatkosopimuksia aiotaan tehdä pääsiäiseen mennessä.

LUE MYÖS:

Lentopallon pudotuspeliottelut Lempäälässä peruttu viikonlopulta – myös jääkiekon Rautaliigan finaalit peruttu