Matonpesupaikat uuteen harkintaan

Kuntalaiset ovat nyt pahoillaan päätöksestä, jolla useita matonpesupaikkoja aiotaan ottaa pois käytöstä. Ainakin osaa niistä on rakennettu talkoilla. Matonpesupaikoilla kuntalaiset tapaavat toisiaan mukavissa merkeissä  ja näin ne toimivat terveyden ylläpitäjinä.

Vuosikustannukset ovat varmaankin pieniä esimerkiksi verrattuna uuden Lempäälä-talon kustannuksiin. Asukkaita ja asukasyhdistyksiä voisi pyytää huolehtimaan esimerkiksi alueiden siisteydestä. Sarapiston-Kuokkalan asukasyhdistyksen alueella asukkaat ovat talkoilla huolehtineet leikkipaikan ja lentopallokentän siivouksesta ja aikaisemmin myös laitteiden hankinnasta.

Olenkin esittänyt, että kuntastrategiaa päivitettäessä tällaiset pikkuhankkeet tulee turvata isojen ”kerskahankkeiden ” sijasta. Toivon, että näitä matonpesupaikkoja,  joita asukkaat tarvitsevat, ei nyt lopeteta. Olisi hyvä, jos  asukasyhdistyksiltä kysyttäisiin mielipide lopettamisesta ja siitä, suostuvatko ne ottamaan osan hoidosta omalle vastuulleen. Hätiköidysti ei pidä isolla työllä tehtyjä rakenteita putkaa.

Eero Ruotsila,
varavaltuutettu,
Sarapiston-Kuokkalan asukasyhdistys ry:n puheenjohtaja

 

 

Lue lisää:

Säästötoimet iskevät matonpesupaikkoihin ja kadunvarsien niittoihin Lempäälässä – Lasten liikennepuisto väisti leikkurin