Moottoriajoneuvoterrorismia Lempäälän keskustassa

Aivan paikallinen ongelma on nuorison harjoittama moottoriajoneuvoterrorismi. Ympäri Lempäälän keskustaa ajellaan isoissa ryhmissä hupia viritetyillä mopoilla sekä kovaäänisillä mönkijöillä ja autoilla. Anarkiaa harrastavat meluterroristit eivät välitä vähääkään ympärillä olevien kerrostalojen asukkaiden rauhasta.

Tästä välinpitämättömyydestä ovat ensi sijassa vastuussa ne, jotka ajoneuvon kullanmurulle antavat, mutta eivät ymmärrä vaatia sen asianmukaista käyttämistä.

Vastuuta on toki asetettava liikenteenvalvonnallekin, mutta siltä voidaan vaatia tuloksia vain, jos resurssit ja välineet ovat ajan tasalla. Sen sijaan syy on yksinomaan vanhemmilla, kun ajellaan sallittu nopeus ylittäen ja sallitut desibelit ylittävällä melulla tahallisesti ympäristöään häiriten.

Tämä meno alkaa kello 17 jälkeen, kun lapsoset heräävät edellisen yön rasituksista, ja jatkuu noin aamuneljään asti.

Olisikohan hyvä konsti ottaa ajoneuvo vähäksi aikaa jäähylle, niin olisi aikaa miettiä, mitä tuli tehdyksi niille sadoille vanhuksille, jotka nukkumisen sijaan joutuvat kuuntelemaan kammottavaa ulinaa?

 

Tarkkailija