Matias Mustonen ja Santtu Heikkinen SM-vitosia Kalevan kisoissa

Kuva: Veli-Matti Ranta
Matias Mustonen oli Kalevan kisojen korkeudessa viides.
Kuva: Veli-Matti Ranta
Santtu Heikkinen juoksi esteissä viidenneksi ja 1500 metrillä kahdeksanneksi.

Turun Kalevan kisoissa oli edustava otos Lempäälän Kisa-Yleisurheilun edustajia. Hyvää jälkeä teki korkeushyppääjä Matias Mustonen, joka oli viides itselleen rutiinituloksella 204. Yritykset kolme senttiä korkeamalta olivat erinomaisia, mutta niukasti tuli rima joka kerta alas. Ylittämällä 207 ensimmäisellä olisi kuittaantunut SM-pronssi.

– Hypyn ja fiiliksen sain Turussa erinomaiseen kuosiin. 207:sta vedin kahdesti riman alas kantapäillä eli pronssiin olisi ollut hyvät mahdollisuudet, kommentoi Mustonen kisaesitystään.

Korkeudessa Suomen taso on noussut tällä kaudella kahden nuoren miehen eli Arttu Mattilan ja Daniel Kososen ansiosta. 23-vuotias Mustonen on nyt viitisen vuotta tahkonnut yli kahden metrin tuloksia. Mustosen ennätys 211 on kesältä 2018, tänä kesänä paras hyppy on jättänyt riman 209:aan. Kaksi vuotta sitten Jyväskylässä Matias juhli SM-pronssia.

– Muutama kisa on vielä tällä kaudella jäljellä, niistä haen hyviä hyppyjä. Syksyllä sitten aloitetaan armoton treeni kohti tulevaa kesää, suunnitteli Pekka Koskisen valmennuksessa oleva Mustonen.

 

Kesän mailerikomeetta 18-vuotias Santtu Heikkinen juoksi kesän parhaan juoksunsa ja paransi 3000 metrin esteissä ennätystään yli 20 sekuntia ja oli viides ajalla 9.07,91. Esteaika alittaa ensi kesän nuorten EM-rajan. Kova alkuvauhti laittoi nuoren miehen lujille.

– Juoksu oli kauden rankin, mutta ehdottomasti myös paras. Alkuvauhti oli kovaa, ensimmäinen kilometri mentiin alle kolmen minuutin. Onneksi sain taisteltua itseni maaliin, vaikka koville otti, tilitti Heikkinen tuntemuksiaan pian suorituksensa perään.

Santtu nappasi 1500 metriltä vielä pistesijan ollen kahdeksas taktiikkajuoksussa, aika oli 3.55,26.

– Tonnivitonen oli sekava ja ruuhkainen, mutta tulos ja sijoitus oli kauden tason mukainen, sanoi isänsä Markku Heikkisen valmennuksessa oleva Heikkinen.

Armeijan jälkeen paluuta kisaradoille tekevä Aleksi Kivelä oli 800 metrin alkuerässään kuudes kauden parhaalla ajalla 1.56,02. Samalla matkalla 16-vuotias Nora Kytäjä oli seitsemäs alkuerässään omalla uudella ennätyksellään 2.13,09. Leevi Kerosen 5000 metrin kisa jäi kesken, kun kilometri ennen maalia tuli klassinen ”seinä” eteen.

 

Lue lisää:

Nora Kytäjästä tuplamestari nuorissa