Ideaparkissa jatkossa yhä isompia urheilutapahtumia – Salibandyn Super Cupin tapahtuma näytti esimerkkiä

Ideapark Sportin katsomoon otettiin koronarajoitusten vuoksi vain 300 katsojaa per peli Super Cupin finaaleissa. Kuva: Ville Vuorinen/F-liiga

Ideapark Sport on muutaman elinvuotensa aikana ottanut oman paikkansa paikallisen urheilun kartalla. Samalla se on profiloitunut isompienkin urheilutapahtumien pitopaikkana: Muun muassa salibandyn liigapelejä ja brasilialaisen jujutsun SM-kisoja pienempiä turnauksia unohtumatta.

Syyskuussa Ideapark Sportissa osoitettiin venymiskykyä, mitä tulee tapahtumajärjestämiseen. Salibandyn Super Cupin finaaliottelut siirrettiin pikavauhdilla Mikkelistä Lempäälään.

Mikkelissä oli tarkoitus pelata lauantaina 12.9., mutta alueella silloin heikommaksi mennyt koronavirustilanne ei mahdollistanut pelien pelaamista. Niinpä salibandyn pääsarja F-liiga etsi nopealla aikataululla uutta pelipaikkaa. Sellainen löytyi Lempäälästä.

– Torstaina tuli soitti F-liigan puolelta Mikkelin tilanteesta. Meillä ei ollut silloin vielä kauden salibandyturnaukset alkaneet, ja jouduimme perumaan vain muutaman sulkapallovuoron, Ideaparkin toimitusjohtaja Visa Vainola taustoitti, kuinka siirto oli mahdollinen.

Salibandyn Super Cup ei ollut mikään pieni tilaisuus, vaan salibandykauden aloituksen huipentuma. Tarvittiin olosuhteet sekä miesten että naisten finaalien pelaamiseen samassa paikassa.

– Meillä oli Ideaparkista hyviä kokemuksia Salibandyliigan otteluista viime kausilta, ja sieltä oli saatavissa tilaa nopeasti, kertoi F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen.

Classicin Nico Salo ja taustalla Eemeli Salin takoivat 11 maalia Nokian KrP:n maalivahdin taakse. Kuva: Ville Vuorinen/F-liiga

Mikään helppo operaatio ei tapahtuman järjestäminen muutaman päivän varoajalla ollut. Ideaparkin katsomoihin voitiin ottaa vain 300 katsojaa ottelua kohden.

– Paljon oli järjestelemistä näin lyhyessä ajassa. Poikkeustilanne toi vielä omat mausteensa. Yllättävän paljon vääntöä oli loppumetreille asti, Vainiola selvensi.

Lopulta ottelut päästiin pelaamaan Lempäälässä. Miesten finaalissa tamperelainen Classin murskasi Nokian KrP:n 11–3. Naisten finaalissa Nurmijärveläinen SB-Pro voitti Porvoon Salibandyseuran 5–4.

Classicin tähtipelaaja Eemeli Salin kehui pelikenttää ja Super Cupin ideaa, joka oli uusi salibandyssä.

– Tykättiin, että oli heti panospeli. Ehdottoman positiivinen juttu, Salin kertoi pelin jälkeen.

Classic voitti miesten Super Cupin. Kuva: Ville Vuorinen/F-liiga

Järjestämällä Super Cupin tapahtuman, Ideapark Sport antoi osviittaa, mitä voi olla tulossa jatkossa. Mahdollisesti vastaavia isomman profiilin urheilutapahtumia voidaan nähdä Lempäälässä. Kesällä urheilukeskittymään tehtiin jo toinen täysimittainen salibandykenttä.

– Meillä on Ideapark Sportin varalle isojakin suunnitelmia tulevaisuudessa, Vainiola paljastaa, ja lupaa kertoa niistä tarkemmin loppuvuodesta.

Lue myös: Salibandyn Supercupit siirtyivät pikapäätöksellä Ideaparkiin

Lue myös: Ideapark panostaa urheiluun ja liikuntaan