Naisten lentopallossa kihelmöivä paikallisasetelma Vesilahden Visa vastaan Lempo-Volley

Kuva: Visan kotisivut
Tiina Paloniemi toimii Visan kapteenina tällä kaudella.
Lempo-Volleyn naisten 2-sarjajoukkuetta kipparoi Veera Hussa. Kuva: Jani Huurne

Joukkueurheilussa paikallispelit ovat usein niitä kohokohtia, mitkä sytyttävät niin yleisön kuin pelaajatkin. Lentopallon puolella muistetaan takavuosilta monia värikkäitä pelejä esimerkiksi Lempäälän Jyryn ja Kisan välillä. Tällä sesongilla paikallisväännöstä vastaavat naiset eli kakkossarjan ylemmässä lohkossa pelaavat Vesilahden Visa ja uuden naisjoukkueen perustanut Jyryn ja Kisan fuusioseura Lempo-Volley.

Molemmat joukkueet ovat avanneet kauden varsin mallikkaasti. Lempo on avannut kautensa mainiosti kolmella voitolla, joista kaksi on 3–2-voittoja. Visalla puolestaan on saldona kaksi voittoa ja yksi tappio. Ensimmäinen paikallispeli otellaan Hakkarissa lauantaina 17. lokakuuta Lempon emännöidessä.

Kauden avausmietteet kertovat joukkueittensa kapteenit Tiina Paloniemi Visasta ja Veera Hussa Lempo-Volleysta.

 

Kuvaile, millainen joukkue teillä on koossa ja mikä on sen tämän kauden tavoite?

Tiina Paloniemi: – Meillä on kasassa potentiaalinen tiimi, joka on täynnä monipuolisia, taitavia ja motivoituneita pelaajia. Meidän joukkue on tiiviisti yhteen hitsautunut, minkä näen myös meidän vahvuutena. Lisäksi meillä on loistavat valmentajat ja huippu staffi. Tavoitteenamme on pelata ehjä kausi omalla tasollamme ja säästyä loukkaantumisilta, joista kärsimme viime kaudella aivan liikaa.

Veera Hussa: – Lempon joukkue koostuu 16 pelaajasta, joilta kaikilta löytyy omat vahvuutensa. Porukkamme on todella kilpailuhenkinen. Tavoitteenamme on kehittää peliä varmemmaksi ja alkusarjan jälkeen tavoite on päästä ylempään jatkosarjaan.

 

Milloin itse aloitit lentopallon ja mitkä ovat omat tavoitteesi lajissa?

Tiina: – Olen ollut kosketuksissa lentopallon kanssa ihan koko ikäni, mutta ohjatuissa treeneissä käymisen taisin aloittaa 8-vuotiaana noin 18 vuotta sitten. Lentopalloharrastuksesta saan kiittää Arska-isääni (Ari Paloniemi), joka valmentaa minua ja joukkuettamme tälläkin hetkellä. Omana tavoitteenani lentopallossa on pitää hauskaa minulle rakkaassa harrastuksessa. Toki haluan myös kehittyä lajissa.

Veera: – Aloitin lentopallon 6-vuotiaana isosiskon esimerkistä. Seuraavat pari vuotta suunnitelmissani on kulkea Lempon matkassa mukana. Sen jälkeen pitää katsoa, minne päin jatko-opinnot lukion jälkeen vievät. Pyrkimyksenä on jatkaa kovatasoisessa sakissa pelaamista.

 

Miten korona on vaikuttanut pelaamiseen? Olisitko valmis tarvittaessa pelaamaan vaikka ilman yleisöä?

Tiina: – En koe, että korona vaikuttaisi omaan pelaamiseeni. Joukkueeseen korona vaikuttaa toki siten, että on kiinnitettävä erityistä huolellisuutta koronaohjeistuksiin ja varovaisuuteen. Toki jännitämme myös sitä, saammeko pelata tämän kauden loppuun asti vai aiheuttaako korona taas rajoitustoimenpiteitä, jotka vaikuttaisivat myös harrastustoimintoihin. Pelaisin ilman yleisöä, vaikka se tietäisikin rauhallisempaa tunnelmaa peleissä.

Veera: – Koronasta huolimatta olemme päässeet treenaamaan ja aloittamaan kauden. Hygieniasta olemme pitäneet paremmin huolta, muun muassa pallot desinfioidaan aina treenien jälkeen. Tarvittaessa ilman yleisöäkin pelaaminen onnistuu, junnupeleissä olemme tottuneet pelaamaan pienelle yleisölle. Tärkeintä on, että kautta päästään jatkamaan.

 

Millaista peliä odotat lauantaisesta paikallispelistä? Veikkaa lopputulos.

Tiina: – Odotan kovaa peliä ja tiukkaa taistelua. Lopputulosta on mahdoton ennustaa.

Veera: – Lauantaina on odotettavissa tiukka ottelu. Muutama viikko sitten pelasimme Visaa vastaan harjoituspelin, jonka voitimme. Jos oma tasomme pysyy yllä, veikkaisin meidän vievän lauantain pelin nimiimme. Tiukka peli on luvassa, voittoa ei kumpikaan saa helpolla kaavalla.

 

Lue myös:

Lempo-Volley perustaa naisten edustusjoukkueen, jolla kunnianhimoinen tavoite: ”Vastaava kuvio kuin miehissä mahdollinen”, päävalmentaja uskoo