Barokki soi Pyhän Birgitan kirkossa – Konsertin voi katsoa seurakunnan YouTube-kanavalta

Konsertissa esiintyvä Marianne Järvinen työskentelee ja konsertoi säännöllisesti Lappeenrannan kaupunginorkesterin huilun äänenjohtajana.

Sunnuntaina 7. helmikuuta kello 18 järjestetään Pyhän Birgitan kirkossa livestriimattu konsertti seurakunnan Yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Valtakunnallinen Yhteisvastuukeräys käynnistyy samana päivänä, eli 7. helmikuuta. Teemana on ikäihmisten taloudellinen ahdinko ja sen helpottaminen.

Konsertissa esiintyvät Marianne Järvinen (huilu), Jouni Suuronen (käyrätorvi) ja Pietari Korhonen (urut). Mukana myös diakoni Henriikka Tarri.

Konsertin ohjelma on barokkimusiikkihenkinen. Säveltäjänimet ovat J.S. Bach, A. Corelli, G.Ph. Telemann ja A. Stradella. Teoksista tutuimmat lienevät J.S. Bachin ”Air” ja ”Jesus bleibet meine Freude”, joka tunnetaan myös nimellä ”Kristus valo valkeuden”.  Muusikot soittavat yksin ja yhdessä.

Konsertti lähetään suoratoistona Lempäälän seurakunnan YouTube-kanavalla. Tarkoitus on, että konsertti olisi katsottavissa myös jälkikäteen.

 

Marianne Järvinen työskentelee ja konsertoi säännöllisesti Lappeenrannan kaupunginorkesterin huilun äänenjohtajana. Sibelius-Akatemiasta valmistunut, Hollannissa ja Saksassa opiskellut Järvinen on esiintynyt erilaisten orkestereiden solistina sekä toiminut myös huilunsoiton opettajana Lempäälässä ja Tampereella.

Jouni Suuronen kuuluu Tampere Filharmonian käyrätorvistien ryhmään, johon hän liittyi vuonna 1998. Sotilasmusiikkikoulussa, Helsingin konservatoriossa ja Sibelius-Akatemiassa opiskelleen Suurosen ammattiura alkoi vuonna 1987 Seinäjoen orkesterissa, ja vapaa-ajallaan hän opettaa käyrätorven soittoa Valkeakosken musiikkiopistossa sekä harrastaa luonnontorven soittoa.

Jouni Suuronen kuuluu Tampere Filharmonian käyrätorvistien ryhmään.

Kommentoi

Sinun tulee olla kirjautunut kirjoittaaksesi kommentin.

Haluaisitko lukea artikkeleita enemmänkin?