Roininen vetämään painonnoston ”Ryhmä Rovaniemeä” – lempääläinen olympiarankingissa sijan 20 tietämissä

Teemu Roinisen valmennusura on nosteessa, hän toimii nyt painonnostoliiton ”Ryhmä Rovaniemen” veturina. Kuva: Jaarli Pirkkiö

Lempääläinen painonnostaja Teemu Roininen on valittu Suomen Painonnostoliiton ”Ryhmä Rovaniemen” vastuuvalmentajaksi. Tehtävä käsittää leirien vetämisen, pohjoisen alueen urheilijoiden sparrauksen ja heidän treenaamisensa koordinointi.

– Käyn pohjoisessa leireillä ja kiertelen myös seuroissa katsomassa urheilijoiden arkiharjoittelua, vahvistaa Roininen pestinsä sisällön.

Roininen työllistää itsensä yrityksensä TR-valmennuksen kautta, joten valmennus on hänen ammattinsa nykyisin. Valmentamisen ohella hän edelleen treenaa tosissaan, päämääränä siintävät tulevat arvokisat.

– Keväällä on kalenterissa Moskovassa EM-kisat, jos ne nyt korona-tilanteen takia pystytään pitämään. Olympialaiset ovat sitten elokuulla, sinne pääsy on ohuen langan varassa. Raskaaseen sarjaan otetaan Tokioon rankingin perusteella 14 nostajaa. Olen laskeskellut, että niin sanotussa olympiarankingissa olen noin sijalla 22 tällä hetkellä, kertoo Roininen.

Miehen talven harjoittelua on haitannut polvi, joka kevään edetessä on kuitenkin paranemaan päin.

– Suunnitellut Moskovan EM-kisat huhtikuun alussa saattavat tulla kuntoutumiseni takia hiukan liian aikaisin, mutta tällä tietoa sinne olen kuitenkin menossa.

Lempäälässä Kisan painonnostopuolella treenaa aktiivinen joukko nuoria nostajia. Aikuishuippu, joka on saanut koronasulkujen aikanakin treenata, on Roinisen ohella huimasti kehittynyt kansainvälisen tason naisnostaja Emma Gleisner.

Junioripuolella toukokuisiin 15–17-vuotisten nuorten SM-kisoihin matkaa LeKistä puolenkymmentä nostajaa.

– Sanoisin, että jos kisat saadaan pidettyä, on niistä mahdollista tuoda tuliaisiksi muutama mitalikin. Mukana on innokasta ja lahjakasta sakkia, kehuu Teemu Roininen.

 

Lue myös:

”Kaverin autotallissa rauta kolisee”, hymähtää olympialaisiin tähtäävä painonnostaja Teemu Roininen