Jyrkiäinen tahditti maaleillaan Suomen futsalin EM-lopputurnaukseen

Kuva: Jouni Pihlaja
Juhana Jyrkiäisen ura futsal-maajoukkueessa jatkuu EM-finaaliturnauksessa.

Suomen futsalmaajoukkue on huimassa nosteessa. Menneellä viikolla pelatussa karsintalohkon ratkaisupelissä Suomi kukisti Belgian maalein 3–2. Voitto tiesi Suomelle historiallista ensimmäistä EM-finaalipaikkaa futsalin puolella.

Yksi joukkueen kirkkaimmista tähdistä oli ratkaisupelissä maalinkin tehnyt sääksjärveläisjuurinen Juhana Jyrkiäinen.

– Olihan tämä huikea peli, eikä varmasti kukaan katsoja jäänyt kylmäksi matsin jännittävissä käänteissä. Lajille EM-paikka tekee hyvää, kommentoi Jyrkiäinen Ylen haastattelussa pelin jälkeen.

– Kymmenessä vuodessa futsal on mennyt lajina valtavasti eteenpäin. Nyt pääsarja on huippu-urheilua, muutamat pelaajat ovat Suomessakin aivan täysammattilaisia ja seurat toimivat vähintäänkin puoliammattimaisesti, Jyrkiäinen arvioi lajia LVS:n joulukuisessa laajassa haastattelussa.

Futsalin alempien tasojen sarjapelit katkesivat koronasulkuun marraskuussa, joten myös kakkosdivaria pelanneen Loiskeen toiminta jämähti tällä kaudella siihen. Loiskeen jatkosta ei tässä vaiheessa ole tietoa, missä sarjassa ja millä volyymilla edustusfutsal Lempäälässä jatkuu.

 

 

Lue lisää aiheesta:

”Futsalissa tapahtunut hurja kehitysloikka”, kuvaa Suomen pääsarjassa ja maajoukkueessa pitkään pelannut sääksjärveläisjuurinen Juhana Jyrkiäinen