Kasvatetaan Lempäälää harkiten sen vahvuuksien kautta

Lempäälään halutaan tulla asumaan monista syistä. Niitä ovat mm. loistava sijainti, palvelut ja monipuolinen asumismahdollisuuksien kirjo. Täällä voi asua lähellä luontoa ja silti lähellä palveluja. Täältä pääsee sujuvasti kaikkialle. Kun hoidamme kuntaa siten, että me asukkaat viihdymme ja arki sujuu taajamasta kyliin, näkyy se myös ulospäin.

Lempäälän asukasmäärä on kasvanut puolella parissa vuosikymmenessä. Uudet asukkaat ovat päässeet osaksi paremmin sujuvaa arkea toimivine palveluineen pääosin ilman kaupungin kalleutta ja ongelmia. Isommaksi kasvava kotipaikkakunta on pysynyt edelleen monessa mielessä perinteisenä kuntana, jolla on kasvot. Kaupunkiseudulla meillä on omia sijainnin ja pinta-alan tuomia etuja asukkaille. Niitä kannattaan käyttää. Kun kunta kasvaa, sen ei pidä tarkoittaa heikennyksiä nykyisten tai tulevien asukkaitten osalta. Asukasmäärän kohtuullinen ja tasainen kasvu on hyvä asia. Kasvava kunta ei joudu supistusten ja leikkausten kierteeseen, vaan pystyy kehittämään palvelujaan.

Lempäälään kohdistuu suuri kiinnostus erityisesti pien- ja rivitalotyyppiselle asumiselle. Meidän kannattaa tarttua siihen pitkäaikaisena vahvuutena ja jatkaa kasvua rikkomatta jo toimivaa. Kerrostaloja meille rakentuu toki jatkossakin kysynnän mukaan, mieluusti kunnon pihojen kera. Voimme omilla päätöksillä tarjota vaihtoehdon ja välttää kaupungin ongelmia kuten kallis arki, etäiset palvelut, ahtaus, liikenneongelmat, turvattomuus ja luontoyhteyden katoaminen asuinympäristöistä.

Usein esitetään, että kunnan pitäisi nyt keskittyä rakentamaan keskustaa äärimmäisen täyteen betoniviidakkoa ilman autopaikkoja, väljyyttä ja vihreyttä, jotta junalla on käyttäjiä. Silloin junan käytettävyyden ohella toimiva asiointimahdollisuus keskustassa heikentyisi muilta kuntalaisilta. Jo pitkään on nähty, miten suurtenkin asukasmäärien betonikaupunkikeskustojen elinvoima kituu, kun niissä asiointi kallistuu ja vaikeutuu.

Liikenneratkaisut palvelevat asukkaita eikä asuminen liikennettä. Kehitysvisio ei voi perustua oletukseen, että uudet asukkaat valikoituisivat Lempäälään vain keskittääkseen asiointinsa junalla liikkuen Tampereelle ja muut kuntalaiset ajavat jatkossa Toijalan asemalle sekä Ideaparkiin. Asumiselle on tilaa ja kysyntää koko kunnassa. Pitkän työn tuloksena mm. pikajunat pysähtyvät Lempäälässä. Maksuton liityntäpysäköinti laiturien yhteydessä tarjoaa sujuvan mahdollisuuden junan käyttöön kaikille myös töissä pendelöiden. Lähes koko kunnasta pääsee nykyisin kotiovelta kaukojunalle vartissa. Tästäkin kannattaa laadukkaitten palvelujen ohella pitää kiinni!

 

Tuukka Liuha

Kunnanhallituksen jäsen

Lempäälän Keskustan pj.

 

Kommentointi on suljettu.