Onko muovinkeräys niin hyvä bisnes, että sitä kannattaa ylläpitää?

Lukija pohtii muovinkeräyksen kannattavuutta. Kuva: Katariina Rannaste

Paula Pokkinen Pirkanmaan Jätehuollosta vastasi toivomukseen Sääksjärven koululle pyydetystä muovijätteen keräysastiasta (16.6.). Kotipihoihinkin niitä Lempäälässä on jo hyvän aikaa ollut toimitettuna.

Kirjoituksessa paljastuu kuitenkin vähintään rivien välistä luettuna, että kerätystä muovista menisi suurin osa (kaikki?) tällä hetkellä lämmön-sähkön tuotantoon, eli poltettaisiin. Miksi kerätä muovi erikseen, kun se sekajätteen mukana olisi varmaan taloudellisempaakin laittaa uuniin (ja palaisi paremmin)?

Muutenkin näyttäisi nyt siltä, että muovilaatikkomme taloyhtiössämme tullaan tyhjentämään hyvin usein, kun vertaa esim. kartonkilaatikkoomme, joka joutuu olemaan pitkiä aikoja aivan täysinäisenä. Muovilaatikoihin muovit tiivistämällä saisi mahtumaan tavaraa vaikka kuinka paljon, nyt ei kuitenkaan anneta siihen ajan puolesta edes mahdollisuutta.

Onko tämä erilliskeräys niin hyvä bisnes kuljetusyhtiöille, että sitä kannattaa tällaisessa olosuhteessa ylläpitää?

Muovinkeräystä kannatan ehdottomasti, jos muovi menee sen uusiotuotantoon, eikä ym. tarkoitukseen. Asiasta oli taannoin MOT-ohjelmassa tv:ssä hyvä dokumentti, jossa asian tila tuli myös hyvin esille.

Paula Pokkinen tai joku muu asiantuntija voi oikaista mielipidettäni, jos se perustuu väärinkäsitykseen.

Hyvää kesää kaikille!

 

Markku Koskinen